Logo

Etkinlikler

15 Nisan 2025

Sivil Toplum için Dijital Beceriler Atölyesi

Sivil Toplum Akademisi, Kapasite Geliştirme Eğitim Serisine  “Sivil Toplum İçin Dijital Beceriler Atölyesi” ile Devam Ediyor Sivil Toplum Akademisi olarak sivil toplumun konuları, sorunları ve ihtiyaçlarını gözeten çalışmalarımıza devam ediyoruz Kapasite geliştirme eğitimleri kapsamında bu defa STK’ların dijital medya becerilerini güçlendirmeye odaklanıyoruz. Sivil toplum kuruluşlarının (STK) dijital medyada görünürlüklerini artırmalarına destek olmak amacıyla, uzman eğitmenler tarafından verilecek 6 haftalık kapsamlı eğitim programı, STK'ların dijital dünyada etkili bir varlık göstermeleri için stratejik iletişim, içerik üretimi, sosyal medya yönetimi ve dijital kampanya planlama gibi konuları kapsıyor.   Eğitime Kimler Katılabilir? • Sivil Toplum Çalışanları  • Sivil Toplum Gönüllüleri  • STK’ların kurumsal iletişim çalışanları  Tarih: 15 Nisan - 23 Mayıs 2025  Saat: 10:00 - 16:00 Yer: İLKE Vakfı / İstanbul   *Kontenjan sınırlıdır! *Eğitim yüz yüze gerçekleştirilecektir.  *Son Başvuru Tarihi: 4 Nisan 2025, Cuma Sorularınız için [email protected] adresine ulaşabilirsiniz.     Sivil Toplum Akademisi, Kapasite Geliştirme Eğitim Serisine  “Sivil Toplum İçin Dijital Beceriler Atölyesi” ile Devam Ediyor Sivil Toplum Akademisi olarak sivil toplumun konuları, sorunları ve ihtiyaçlarını gözeten çalışmalarımıza devam ediyoruz Kapasite geliştirme eğitimleri kapsamında bu defa STK’ların dijital medya becerilerini güçlendirmeye odaklanıyoruz. Sivil toplum kuruluşlarının (STK) dijital medyada görünürlüklerini artırmalarına destek olmak amacıyla, uzman eğitmenler tarafından verilecek 6 haftalık kapsamlı eğitim programı, STK'ların dijital dünyada etkili bir varlık göstermeleri için stratejik iletişim, içerik üretimi, sosyal medya yönetimi ve dijital kampanya planlama gibi konuları kapsıyor. Tarih Saat Eğitim Tarihi Eğitmen 15.04.2025 10:00 - 16:00 Dijital Medya Stratejisi, Planlama ve Araçlar Kenan Dursun 24.04.2025 10:00 - 16:00 Sosyal Medya Yönetimi Kenan Dursun 28.04.2025 10:00 - 16:00 E-posta Temelli Bülten Yayıncılığı Ömer Burak Tek 06.05.2025 10:00 - 16:00 Dijitalde Etkili Kampanya Süreçleri Selvanur Yazıcı Sezgin 13.05.2025 10:00 - 16:00 Etkin Meta Kullanımı ve Güvenlik Burak Karagöl 20.05.2025 10:00 - 16:00 STK'lar için Yapay Zeka Araçlarının Kullanım Büşra Begçecanlı Eğitime Kimler Katılabilir? • • Sivil Toplum Çalışanları  • • Sivil Toplum Gönüllüleri  • • STK’ların kurumsal iletişim çalışanları  Tarih: 15 Nisan - 23 Mayıs 2025  Saat: 10:00 - 16:00 Yer: İLKE Vakfı / İstanbul *Kontenjan sınırlıdır! *Eğitim yüz yüze gerçekleştirilecektir.  *Son Başvuru Tarihi: 4 Nisan 2025, Cuma Sorularınız için  [email protected]  adresine ulaşabilirsiniz.

23 Ocak 2025

Sivil Toplum ve Politika Yapımı: Ortak Akıl Arayışı

Sivil toplumun kamusal karar alma süreçlerine katılımını tartışabilmek amacıyla düzenlediğimiz "Sivil Toplum ve Politika Yapımı: Ortak Akıl Arayışı" başlıklı seminere davetlisiniz.    "Türkiye’de Vatandaşların ve Sivil Toplum Örgütlerinin Kamusal Kararlara Katılımı" başlıklı Politika Notumuzun bulguları ve önerileri ışığında, katılımcı demokrasiye yönelik stratejik yaklaşımlar ele alınacaktır. Türkiye'nin önde gelen sivil toplum ve kamu aktörlerini bir araya getirecek bu etkinlik, ortak akıl oluşturularak daha güçlü bir diyalog ortamı yaratmayı hedeflemektedir. Sivil toplumun kamusal karar alma süreçlerine katılımını tartışabilmek amacıyla düzenlediğimiz "Sivil Toplum ve Politika Yapımı: Ortak Akıl Arayışı" başlıklı seminere davetlisiniz.  Sivil toplumun kamusal karar alma süreçlerine katılımını tartışabilmek amacıyla düzenlediğimiz "Sivil Toplum ve Politika Yapımı: Ortak Akıl Arayışı" başlıklı seminere davetlisiniz.  "Türkiye’de Vatandaşların ve Sivil Toplum Örgütlerinin Kamusal Kararlara Katılımı" başlıklı Politika Notumuzun bulguları ve önerileri ışığında, katılımcı demokrasiye yönelik stratejik yaklaşımlar ele alınacaktır. Türkiye'nin önde gelen sivil toplum ve kamu aktörlerini bir araya getirecek bu etkinlik, ortak akıl oluşturularak daha güçlü bir diyalog ortamı yaratmayı hedeflemektedir. "Türkiye’de Vatandaşların ve Sivil Toplum Örgütlerinin Kamusal Kararlara Katılımı" başlıklı Politika Notumuzun bulguları ve önerileri ışığında, katılımcı demokrasiye yönelik stratejik yaklaşımlar ele alınacaktır. Türkiye'nin önde gelen sivil toplum ve kamu aktörlerini bir araya getirecek bu etkinlik, ortak akıl oluşturularak daha güçlü bir diyalog ortamı yaratmayı hedeflemektedir.

19 Kasım 2024

STK'lar için E-Bülten Yayıncılığı Eğitimi Başvuruları Başladı!

Sivil Toplum Akademisi, Kapasite Geliştirme Eğitim Serisine “STK'lar için E-bülten Yayıncılığı” ile Devam Ediyor!   Sivil Toplum Akademisi olarak sivil toplumun konuları, sorunları ve ihtiyaçlarını gözeten çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kapasite geliştirme eğitimleri kapsamında bu defa STK'ların ihtiyaç duyduğu konulardan biri olan "e-bülten yayıncılığı" konusunu ele alıyoruz.  Rapor Bülteni Direktörü Ömer Burak Tek tarafından verilecek bu eğitimde, e-bültenlerin ne olduğu, hangi formatlarda ve platformlarda yayınlanabileceği, etkili ve sürdürülebilir  e-bülten yayıncılığının nasıl yapılabileceği konuları ele alınacaktır. Ayrıca katılımcılar, e-bülten yazımı konusunda pratik yaparak deneyim kazanacaklar.      Bu Eğitimde Neler Öğreneceksiniz?  E-bülten ve Kullanım Alanları Hakkında Bilgi Sahibi Olma: E-bültenlerin ne olduğunu, gelişim sürecini ve özellikle sivil toplum kuruluşları için önemi hakkında bilgi sahibi olma.   E-bülten Formatları ve Platformları Hakkında Bilgi Sahibi Olma: Farklı e-bülten formatlarını ve yaygın olarak kullanılan platformları tanıma, böylece kendi organizasyonlarına uygun bir e-bülten yapısı seçebilme.   Sürdürülebilir E-bülten Yayıncılığı İçin Strateji Geliştirme: Sürdürülebilir ve etkili bir e-bülten stratejisi geliştirme, sürdürülebilir bir yayın takvimi ve içerik akışı oluşturma.   Etkili ve İlgi Çekici E-bülten Tasarım Önerileri Edinme: E-bülten hazırlarken içerik, görsellik, dil ve hedef kitleye uygunluk gibi unsurlarda yetkinlik kazanma.    Eğitime Kimler Katılabilir? Sivil Toplum Çalışanları  Sivil Toplum Gönüllüleri  Sosyal Girişimciler  STK’ların kurumsal iletişim çalışanları    Tarih: 19 Kasım 2024  Salı  Saat: 10:00 - 13:00 Yer: İLKE Vakfı / İstanbul  *Kontenjan sınırlıdır!*Eğitim yüz yüze gerçekleştirilecektir. *Son Başvuru Tarihi: 15 Kasım 2024, Cuma   Sorularınız için [email protected] adresine ulaşabilirsiniz.

22 Ekim 2024

Dijital Medya Atölyesi Başvuruları Başladı!

Sivil Toplum Akademisi, Kapasite Geliştirme Eğitimleri serisine “Dijital Medya Atölyesi” ile devam ediyor.  Sivil Toplum Akademisi olarak sivil toplumun konuları, sorunları ve ihtiyaçlarını gözeten çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kapasite Geliştirme Eğitimleri kapsamında bu defa, STK'ların ihtiyaç duyduğu temel konulardan biri olan "Dijital Medya Kullanımı"nı ele alıyoruz.   İletişim Uzmanı Kenan Dursun tarafından verilecek olan eğitimde katılımcılara;  sivil toplum kuruluşlarının sosyal medya platformlarını etkili kullanma, doğru içerik stratejileri geliştirme, hedef kitleye ulaşma ve güvenlik konuları ele alınacak. STK’lar, sosyal medya yönetimi ve içerik tasarımı gibi araçları kullanarak uygulamalı deneyim kazanma fırsatı bulacaklar.    Bu Eğitimde Neler Öğreneceksiniz?  Dijital Medya Bilgisi: Dijital medya ve sosyal medyanın tarihçesi ve günümüzdeki rolü hakkında bilgi sahibi olma. Sosyal Medya Kullanımı: Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram, YouTube, TikTok gibi sosyal medya platformlarının etkili kullanımına dair pratik bilgi edinme. Dijital Etkileşimi Artırma: Hedef kitleye ulaşma yöntemleri ve etkili dijital medya kullanım stratejileri geliştirme. İçerik Stratejileri: Etkili içerik oluşturma ve paylaşma konusunda stratejiler geliştirme. Teknoloji Araçları: Sosyal medya yönetim, içerik tasarım, video düzenleme, analitik ve planlama araçları hakkında bilgi sahibi olma. Dijital Etkileşim ve Güvenlik: Dijital medyada erişilebilirlik ve temel sosyal medya güvenliği konularında bilgi edinme. Uygulamalı Deneyim: Katılımcıların kendi dijital varlıklarını değerlendirmeleri ve iyileştirme önerileri geliştirmeleri. Araç Kullanımı: Sosyal medya ve dijital araçları pratik olarak kullanarak içerik üretimi ve paylaşımı yapma deneyimi kazanma. Soru-Cevap ve Geri Bildirim: Eğitimin genel değerlendirmesi ve katılımcıların sorularını yanıtlayarak öğrenilenlerin pekiştirilmesi. Ağ Oluşturma: Katılımcılar arasında etkileşim ve deneyim paylaşımı yoluyla ağ kurma fırsatları oluşturma.   Eğitime Kimler Katılabilir?   Sivil Toplum Çalışanları  Sivil Toplum Gönüllüleri  Sosyal Girişimciler  STK’ların kurumsal iletişim çalışanları  Son Başvuru Tarihi: 18 Ekim 2024, Cuma Tarih: 22 Ekim 2024,  Salı  Saat: 13:00 - 17:00 Yer: İLKE Vakfı Sivil Toplum Akademisi, Kapasite Geliştirme Eğitimleri serisine “Dijital Medya Atölyesi” ile devam ediyor. Sivil Toplum Akademisi, Kapasite Geliştirme Eğitimleri serisine “Dijital Medya Atölyesi” ile devam ediyor.

05 Ekim 2024

Sivil Toplum Zirvesi 2024

Sivil Toplum Akademisi olarak Sivil Toplum Zirvesi'nin üçüncüsünü düzenliyoruz. \"Öncü Sivil Toplum\" temasıyla gerçekleştireceğimiz zirvede, sivil toplumda insan yönetimi konusuna odaklanıyoruz! Sivil toplum kuruluşları, ülkemizde dayanışmanın ve toplumsal etkileşimin güçlenmesinde önemli bir rol oynamaktadır. Sivil toplumda insan kaynağının etkin yönetimi, STK'ların sürdürülebilirliği, daha geniş kitlelere ulaşabilmesi ve toplumsal etkilerini artırabilmeleri açısından kritik bir öneme sahiptir. Sivil Toplum Akademisi olarak, her yıl farklı bir temada buluşarak sivil toplumun prestijine katkıda bulunmayı ve Türkiye’nin geleceğinde sivil toplumun rolünü güçlendirmeyi amaçlıyoruz. Bu yıl ise \"Öncü Sivil Toplum\" temasıyla 5 Ekim 2024'te Neslişah Sultan Kültür Merkezi'nde sivil toplumun tüm paydaşlarıyla bir araya geliyoruz. Detayları öğrenmek ve kayıt olmak için Sivil Toplum Zirvesi websitesini ziyaret edin!  Sivil Toplum Akademisi olarak Sivil Toplum Zirvesi'nin üçüncüsünü düzenliyoruz. \"Öncü Sivil Toplum\" temasıyla gerçekleştireceğimiz zirvede, sivil toplumda insan yönetimi konusuna odaklanıyoruz! Sivil toplum kuruluşları, ülkemizde dayanışmanın ve toplumsal etkileşimin güçlenmesinde önemli bir rol oynamaktadır. Sivil toplumda insan kaynağının etkin yönetimi, STK'ların sürdürülebilirliği, daha geniş kitlelere ulaşabilmesi ve toplumsal etkilerini artırabilmeleri açısından kritik bir öneme sahiptir. Sivil Toplum Akademisi olarak, her yıl farklı bir temada buluşarak sivil toplumun prestijine katkıda bulunmayı ve Türkiye’nin geleceğinde sivil toplumun rolünü güçlendirmeyi amaçlıyoruz. Sivil toplum kuruluşları, ülkemizde dayanışmanın ve toplumsal etkileşimin güçlenmesinde önemli bir rol oynamaktadır. Sivil toplumda insan kaynağının etkin yönetimi, STK'ların sürdürülebilirliği, daha geniş kitlelere ulaşabilmesi ve toplumsal etkilerini artırabilmeleri açısından kritik bir öneme sahiptir. Sivil Toplum Akademisi olarak, her yıl farklı bir temada buluşarak sivil toplumun prestijine katkıda bulunmayı ve Türkiye’nin geleceğinde sivil toplumun rolünü güçlendirmeyi amaçlıyoruz. Bu yıl ise \"Öncü Sivil Toplum\" temasıyla 5 Ekim 2024'te Neslişah Sultan Kültür Merkezi'nde sivil toplumun tüm paydaşlarıyla bir araya geliyoruz. Bu yıl ise \"Öncü Sivil Toplum\" temasıyla 5 Ekim 2024'te Neslişah Sultan Kültür Merkezi'nde sivil toplumun tüm paydaşlarıyla bir araya geliyoruz. Detayları öğrenmek ve kayıt olmak için Sivil Toplum Zirvesi Detayları öğrenmek ve kayıt olmak için Sivil Toplum Zirvesi websitesini websitesini ziyaret edin!  ziyaret edin! 

15 Mayıs 2024

STK’larda Hukuki Süreçler Eğitimi Başlıyor!

İLKE Vakfı Sivil Toplum Akademisi, Kapasite Geliştirme Eğitimleri serisine “STK’larda Hukuki Süreçler: Temel Bilgiler ve Stratejiler" eğitimi ile devam ediyor.   İLKE Vakfı Sivil Toplum Akademisi olarak sivil toplumun konuları, sorunları ve ihtiyaçlarını gözeten çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kapasite Geliştirme Eğitimleri kapsamında bu defa, STK'ların ihtiyaç duyduğu temel konulardan biri olan "Hukuki Süreçler" konusunu ele alıyoruz.   Av. Ahmet Sait Öner  tarafından verilecek olan eğitimde katılımcılara;  kurumsal hukuki süreçlere dair temel bir giriş yapılacak, kuruluşların faaliyetlerini yasal bir çerçevede nasıl daha bilinçli bir şekilde sürdürebilecekleri ve potansiyel hukuki sorunları nasıl tespit edilebilicekleri ve önleme stratejileri detaylıca ele alınacak.    Bu Eğitimde Neler Öğreneceksiniz? STK’lardaki potansiyel hukuki sorunlar ve  çözüm yöntemleri, STK’larda çalışanların, yöneticilerin iş hukuku bağlamında temel hakları ve iş hukukunun uygulanma alanları, STK’larda iç denetimin gereği, önemi şeffaf olma ve etkin hesap verme, STK’larda kira, telif, ticari vb. sözleşme yapma konularında temel hukuki bilgiler paylaşılacak.     Eğitime Kimler Katılmalı? Sivil Toplum Yöneticileri Sivil Toplum Çalışanları  Sivil Toplum Gönülleri  Sosyal Girişimciler  Son Başvuru Tarihi: 10 Mayıs 2024   Tarih: 15 Mayıs 2024 Çarşamba Saat: 13:00 - 16:00 Yer: İLKE Vakfı

24 Nisan 2024

Kurumsal Gelişim Eğitim Programı'nın 13. Dönem Başvuruları Açıldı!

Sivil Toplum Akademisi’nin 2016 yılından bu yana düzenlediği Kurumsal Gelişim Eğitim Programı 13. Dönem eğitimleriyle devam ediyor!   Kurumsal Gelişim Eğitim Programı ile STK'ların kapasitelerini geliştirmenin yanında ürettikleri faydayı ve etkiyi artırmak amaçlanıyor. Gönüllü veya profesyonel olarak STK’larda çalışan, sivil kurumların yapı ve faaliyetlerine dair farkındalık kazanarak gerekli bilgiyi edinmelerini amaçlayan KGEP, sivil toplum kültürünün yaygınlaştırılması adına önemli bir misyon yükleniyor.  Katılımcılar bu dönem insan kaynağı ve gönüllü yönetimi, yönetim ve organizasyon, politika yapımına aktif katılım, iletişim yönetimi, mali kaynak geliştirme ve yönetme, savunuculuk üzerine altı farklı alanda eğitime alacaklar.   Program Hakkında Önemli Bilgiler: 24 - 25 Nisan 2024 tarihlerinde İLKE Vakfı'nda gerçekleştireceğimiz KGEP'i eksiksiz tamamlayan katılımcılara katılım belgesi verilecektir. Alan fark etmeksizin tüm STK'lar başvuruda bulunabilir.   Program "kapasite geliştirme" eksenli tasarlandığı için tüm dersler bir bütünün parçasıdır ve hepsi aynı öneme sahiptir.  Dolayısıyla katılımcıların 6 farklı ders başlığından en az 5'ine katılması zorunludur. Programın verimli geçmesi adına kontenjan 30 kişi ile sınırlı tutulmuştur.  Programa katılım için başvuru formu doldurma zorunluluğu bulunmaktadır. Program aralarında ikramlarımız bulunmaktadır. İl dışından gelecek katılımcıların konaklama ve ulaşım maliyetlerini kendilerinin karşılaması beklenmektedir.  Program için herhangi bir ücret talep edilmemektedir. STK’lar adına faydalı ve verimli bir eğitim dönemi dileriz.   Son Başvuru Tarihi: 15 Nisan 2024 Yer: İLKE VakfıTarih: 24-25 Nisan 2024

04 Kasım 2023

Kurumsal Gelişim Eğitim Programı (KGEP) 2023 Güz

İLKE Sivil Toplum Akademisi'nin 2018 yılından bu yana düzenlediği Kurumsal Gelişim Eğitim Programı'nın 12. Dönem eğitimleri deprem bölgesindeki STK'lara yönelik gerçekleştiriliyor.   Kurumsal Gelişim Eğitim Programı ile STK'ların kapasitelerini geliştirmenin yanında mevcut faydayı ve etkiyi artırmak amaçlanıyor. Gönüllü veya profesyonel olarak STK’larda çalışmak isteyen herkesin sivil kurumların yapı ve faaliyetlerine dair farkındalık kazanarak gerekli bilgiyi edinmelerini amaçlayan KGEP, sivil toplum kültürünün yaygınlaştırılması adına önemli bir misyon yükleniyor.  Katılımcılar bu yıl politika yapımına aktif katılım, afet yönetimi, iletişim yönetimi, yönetim ve organizasyon, mali kaynak geliştirme ve yönetme, insan kayağı ve gönüllü yönetimi üzerine altı farklı alanda eğitime katılacak.   4-5 Kasım 2023 tarihlerinde İnönü Üniversitesi'nde gerçekleştireceğimiz KGEP 2023 Güz dönemi eğitimini eksiksiz tamamlayan katılımcılara katılım belgesi verilecektir.   STK’lar adına faydalı ve verimli bir eğitim dönemi dileriz.   Yer: İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre Kültür Merkezi