Logo

Etkinlikler

19 Kasım 2024

STK'lar için E-Bülten Yayıncılığı Eğitimi Başvuruları Başladı!

Sivil Toplum Akademisi, Kapasite Geliştirme Eğitim Serisine “STK'lar için E-bülten Yayıncılığı” ile Devam Ediyor!   Sivil Toplum Akademisi olarak sivil toplumun konuları, sorunları ve ihtiyaçlarını gözeten çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kapasite geliştirme eğitimleri kapsamında bu defa STK'ların ihtiyaç duyduğu konulardan biri olan "e-bülten yayıncılığı" konusunu ele alıyoruz.  Rapor Bülteni Direktörü Ömer Burak Tek tarafından verilecek bu eğitimde, e-bültenlerin ne olduğu, hangi formatlarda ve platformlarda yayınlanabileceği, etkili ve sürdürülebilir  e-bülten yayıncılığının nasıl yapılabileceği konuları ele alınacaktır. Ayrıca katılımcılar, e-bülten yazımı konusunda pratik yaparak deneyim kazanacaklar.      Bu Eğitimde Neler Öğreneceksiniz?  E-bülten ve Kullanım Alanları Hakkında Bilgi Sahibi Olma: E-bültenlerin ne olduğunu, gelişim sürecini ve özellikle sivil toplum kuruluşları için önemi hakkında bilgi sahibi olma.   E-bülten Formatları ve Platformları Hakkında Bilgi Sahibi Olma: Farklı e-bülten formatlarını ve yaygın olarak kullanılan platformları tanıma, böylece kendi organizasyonlarına uygun bir e-bülten yapısı seçebilme.   Sürdürülebilir E-bülten Yayıncılığı İçin Strateji Geliştirme: Sürdürülebilir ve etkili bir e-bülten stratejisi geliştirme, sürdürülebilir bir yayın takvimi ve içerik akışı oluşturma.   Etkili ve İlgi Çekici E-bülten Tasarım Önerileri Edinme: E-bülten hazırlarken içerik, görsellik, dil ve hedef kitleye uygunluk gibi unsurlarda yetkinlik kazanma.    Eğitime Kimler Katılabilir? Sivil Toplum Çalışanları  Sivil Toplum Gönüllüleri  Sosyal Girişimciler  STK’ların kurumsal iletişim çalışanları    Tarih: 19 Kasım 2024  Salı  Saat: 10:00 - 13:00 Yer: İLKE Vakfı / İstanbul  *Kontenjan sınırlıdır!*Eğitim yüz yüze gerçekleştirilecektir. *Son Başvuru Tarihi: 15 Kasım 2024, Cuma   Sorularınız için [email protected] adresine ulaşabilirsiniz.

07 Kasım 2024

The Outlook of Palestine: The Social and Legal Dimensions of the Occupation

The ILKE Foundation's Research Center for Thought and Policy is pleased to present the recently published Outlook of Palestine report. This will be followed by a discussion of the various dimensions of the occupation in Palestine with experts in the field. The Palestinian society has been striving to continue its existence under decades-long Israeli occupation. Socio-economic indicators related to Palestine reveal that Israeli occupation has permeated all aspects of Palestinian society. Understanding Palestine's socio-economic indicators is essential for grasping both the condition of Palestinian society and the scope of the occupation. In addition to the socio-economic indicators, the political and legal aspects of the Israeli occupation will form the basis of this discussion. Dr Kamalain Shaath, former Rector of Gaza Islamic University, will assess the educational infrastructure in Palestine, while Assoc. Prof. Dr. Taha Eğri will provide an overview of the Palestinian economy. Assist. Prof. Hasan Basri Bülbül will continue the discussion on the legal dimensions of the occupation. This program will create a framework to expand knowledge on Palestine. The ILKE Foundation's Research Center for Thought and Policy is pleased to present the recently published Outlook of Palestine report. This will be followed by a discussion of the various dimensions of the occupation in Palestine with experts in the field.   The Palestinian society has been striving to continue its existence under decades-long Israeli occupation. Socio-economic indicators related to Palestine reveal that Israeli occupation has permeated all aspects of Palestinian society. Understanding Palestine's socio-economic indicators is essential for grasping both the condition of Palestinian society and the scope of the occupation. In addition to the socio-economic indicators, the political and legal aspects of the Israeli occupation will form the basis of this discussion. Dr Kamalain Shaath, former Rector of Gaza Islamic University, will assess the educational infrastructure in Palestine, while Assoc. Prof. Dr. Taha Eğri will provide an overview of the Palestinian economy. Assist. Prof. Hasan Basri Bülbül will continue the discussion on the legal dimensions of the occupation. This program will create a framework to expand knowledge on Palestine.

22 Ekim 2024

Dijital Medya Atölyesi Başvuruları Başladı!

Sivil Toplum Akademisi, Kapasite Geliştirme Eğitimleri serisine “Dijital Medya Atölyesi” ile devam ediyor.  Sivil Toplum Akademisi olarak sivil toplumun konuları, sorunları ve ihtiyaçlarını gözeten çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kapasite Geliştirme Eğitimleri kapsamında bu defa, STK'ların ihtiyaç duyduğu temel konulardan biri olan "Dijital Medya Kullanımı"nı ele alıyoruz.   İletişim Uzmanı Kenan Dursun tarafından verilecek olan eğitimde katılımcılara;  sivil toplum kuruluşlarının sosyal medya platformlarını etkili kullanma, doğru içerik stratejileri geliştirme, hedef kitleye ulaşma ve güvenlik konuları ele alınacak. STK’lar, sosyal medya yönetimi ve içerik tasarımı gibi araçları kullanarak uygulamalı deneyim kazanma fırsatı bulacaklar.    Bu Eğitimde Neler Öğreneceksiniz?  Dijital Medya Bilgisi: Dijital medya ve sosyal medyanın tarihçesi ve günümüzdeki rolü hakkında bilgi sahibi olma. Sosyal Medya Kullanımı: Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram, YouTube, TikTok gibi sosyal medya platformlarının etkili kullanımına dair pratik bilgi edinme. Dijital Etkileşimi Artırma: Hedef kitleye ulaşma yöntemleri ve etkili dijital medya kullanım stratejileri geliştirme. İçerik Stratejileri: Etkili içerik oluşturma ve paylaşma konusunda stratejiler geliştirme. Teknoloji Araçları: Sosyal medya yönetim, içerik tasarım, video düzenleme, analitik ve planlama araçları hakkında bilgi sahibi olma. Dijital Etkileşim ve Güvenlik: Dijital medyada erişilebilirlik ve temel sosyal medya güvenliği konularında bilgi edinme. Uygulamalı Deneyim: Katılımcıların kendi dijital varlıklarını değerlendirmeleri ve iyileştirme önerileri geliştirmeleri. Araç Kullanımı: Sosyal medya ve dijital araçları pratik olarak kullanarak içerik üretimi ve paylaşımı yapma deneyimi kazanma. Soru-Cevap ve Geri Bildirim: Eğitimin genel değerlendirmesi ve katılımcıların sorularını yanıtlayarak öğrenilenlerin pekiştirilmesi. Ağ Oluşturma: Katılımcılar arasında etkileşim ve deneyim paylaşımı yoluyla ağ kurma fırsatları oluşturma.   Eğitime Kimler Katılabilir?   Sivil Toplum Çalışanları  Sivil Toplum Gönüllüleri  Sosyal Girişimciler  STK’ların kurumsal iletişim çalışanları  Son Başvuru Tarihi: 18 Ekim 2024, Cuma Tarih: 22 Ekim 2024,  Salı  Saat: 13:00 - 17:00 Yer: İLKE Vakfı Sivil Toplum Akademisi, Kapasite Geliştirme Eğitimleri serisine “Dijital Medya Atölyesi” ile devam ediyor. Sivil Toplum Akademisi, Kapasite Geliştirme Eğitimleri serisine “Dijital Medya Atölyesi” ile devam ediyor.

16 Ekim 2024

12.İslam İktisadi ve Finansı Zirvesi

İLKE Vakfı İslam İktisadı Araştırma Merkezi (İKAM) tarafından her yıl düzenlenen İslam İktisadı Atölyesi, yeni bir format ile 12. İslam İktisadı ve Finansı Zirvesi olarak 16 Ekim 2024 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilecektir. Geçtiğimiz yıllarda yalnızca akademik sunumların yapıldığı İslam İktisadı Atölyesi, 2024 yılında yeni formatıyla İslam İktisadı ve Finansı Zirvesi olarak düzenlenecektir. 12. İslam İktisadı ve Finansı Zirvesi, araştırmacılar, akademisyenler, kamu ve özel sektör çalışanlarını bir araya getirerek, İslam İktisadı ve Katılım Finans ile ilgili güncel çalışmaların paylaşılmasını ve tartışılmasını hedeflemektedir. Program öğlene kadar aynı salonda icra edilecek, öğleden sonra ise genel salon ve akademik salon olmak üzere iki ayrı oturum olarak devam edecektir. Genel salonda sektörün öncü kuruluşlarının, finans sektörü içerisindeki mevcut durumlarını açıklayıcı sunumlar gerçekleştirilecektir. Önceki atölyelerde yer alan bildiri sunumu oturumları ise bu yıl akademik salonda icra edilecektir. Akademi ve sektör oturumlarıyla gerçekleşecek olan İslam İktisadı ve Finansı Zirvesi, hem akademisyenlerin hem de sektörün önde gelen isimlerinin İslam iktisadı ve finansı konularını ve mevcut durumlarını derinlemesine tartışılabileceği uzun soluklu oturumlara imkân sunacaktır. Böylece akademi ve sektör arasındaki işbirliklerini destekleyici ve uyumu artırıcı fırsatlar ortaya çıkacaktır. Bu yıl yedincisi düzenlenen 2024 İslam İktisadı Ödülleri de 12. İslam İktisadı ve Finansı Zirvesinde sahiplerini bulacaktır.window.jotformEmbedHandler(\"iframe[id='JotFormIFrame-242342900231948']\", \"https://form.jotform.com/\") İLKE Vakfı İslam İktisadı Araştırma Merkezi (İKAM) tarafından her yıl düzenlenen İslam İktisadı Atölyesi, yeni bir format ile 12. İslam İktisadı ve Finansı Zirvesi olarak 16 Ekim 2024 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilecektir. Geçtiğimiz yıllarda yalnızca akademik sunumların yapıldığı İslam İktisadı Atölyesi, 2024 yılında yeni formatıyla İslam İktisadı ve Finansı Zirvesi olarak düzenlenecektir. 12. İslam İktisadı ve Finansı Zirvesi, araştırmacılar, akademisyenler, kamu ve özel sektör çalışanlarını bir araya getirerek, İslam İktisadı ve Katılım Finans ile ilgili güncel çalışmaların paylaşılmasını ve tartışılmasını hedeflemektedir. Geçtiğimiz yıllarda yalnızca akademik sunumların yapıldığı İslam İktisadı Atölyesi, 2024 yılında yeni formatıyla İslam İktisadı ve Finansı Zirvesi olarak düzenlenecektir. 12. İslam İktisadı ve Finansı Zirvesi, araştırmacılar, akademisyenler, kamu ve özel sektör çalışanlarını bir araya getirerek, İslam İktisadı ve Katılım Finans ile ilgili güncel çalışmaların paylaşılmasını ve tartışılmasını hedeflemektedir. Program öğlene kadar aynı salonda icra edilecek, öğleden sonra ise genel salon ve akademik salon olmak üzere iki ayrı oturum olarak devam edecektir. Genel salonda sektörün öncü kuruluşlarının, finans sektörü içerisindeki mevcut durumlarını açıklayıcı sunumlar gerçekleştirilecektir. Önceki atölyelerde yer alan bildiri sunumu oturumları ise bu yıl akademik salonda icra edilecektir. Program öğlene kadar aynı salonda icra edilecek, öğleden sonra ise genel salon ve akademik salon olmak üzere iki ayrı oturum olarak devam edecektir. Genel salonda sektörün öncü kuruluşlarının, finans sektörü içerisindeki mevcut durumlarını açıklayıcı sunumlar gerçekleştirilecektir. Önceki atölyelerde yer alan bildiri sunumu oturumları ise bu yıl akademik salonda icra edilecektir. Akademi ve sektör oturumlarıyla gerçekleşecek olan İslam İktisadı ve Finansı Zirvesi, hem akademisyenlerin hem de sektörün önde gelen isimlerinin İslam iktisadı ve finansı konularını ve mevcut durumlarını derinlemesine tartışılabileceği uzun soluklu oturumlara imkân sunacaktır. Böylece akademi ve sektör arasındaki işbirliklerini destekleyici ve uyumu artırıcı fırsatlar ortaya çıkacaktır. Akademi ve sektör oturumlarıyla gerçekleşecek olan İslam İktisadı ve Finansı Zirvesi, hem akademisyenlerin hem de sektörün önde gelen isimlerinin İslam iktisadı ve finansı konularını ve mevcut durumlarını derinlemesine tartışılabileceği uzun soluklu oturumlara imkân sunacaktır. Böylece akademi ve sektör arasındaki işbirliklerini destekleyici ve uyumu artırıcı fırsatlar ortaya çıkacaktır. Bu yıl yedincisi düzenlenen 2024 İslam İktisadı Ödülleri de 12. İslam İktisadı ve Finansı Zirvesinde sahiplerini bulacaktır. Bu yıl yedincisi düzenlenen 2024 İslam İktisadı Ödülleri de 12. İslam İktisadı ve Finansı Zirvesinde sahiplerini bulacaktır.

05 Ekim 2024

Sivil Toplum Zirvesi 2024

Sivil Toplum Akademisi olarak Sivil Toplum Zirvesi'nin üçüncüsünü düzenliyoruz. \"Öncü Sivil Toplum\" temasıyla gerçekleştireceğimiz zirvede, sivil toplumda insan yönetimi konusuna odaklanıyoruz! Sivil toplum kuruluşları, ülkemizde dayanışmanın ve toplumsal etkileşimin güçlenmesinde önemli bir rol oynamaktadır. Sivil toplumda insan kaynağının etkin yönetimi, STK'ların sürdürülebilirliği, daha geniş kitlelere ulaşabilmesi ve toplumsal etkilerini artırabilmeleri açısından kritik bir öneme sahiptir. Sivil Toplum Akademisi olarak, her yıl farklı bir temada buluşarak sivil toplumun prestijine katkıda bulunmayı ve Türkiye’nin geleceğinde sivil toplumun rolünü güçlendirmeyi amaçlıyoruz. Bu yıl ise \"Öncü Sivil Toplum\" temasıyla 5 Ekim 2024'te Neslişah Sultan Kültür Merkezi'nde sivil toplumun tüm paydaşlarıyla bir araya geliyoruz. Detayları öğrenmek ve kayıt olmak için Sivil Toplum Zirvesi websitesini ziyaret edin!  Sivil Toplum Akademisi olarak Sivil Toplum Zirvesi'nin üçüncüsünü düzenliyoruz. \"Öncü Sivil Toplum\" temasıyla gerçekleştireceğimiz zirvede, sivil toplumda insan yönetimi konusuna odaklanıyoruz! Sivil toplum kuruluşları, ülkemizde dayanışmanın ve toplumsal etkileşimin güçlenmesinde önemli bir rol oynamaktadır. Sivil toplumda insan kaynağının etkin yönetimi, STK'ların sürdürülebilirliği, daha geniş kitlelere ulaşabilmesi ve toplumsal etkilerini artırabilmeleri açısından kritik bir öneme sahiptir. Sivil Toplum Akademisi olarak, her yıl farklı bir temada buluşarak sivil toplumun prestijine katkıda bulunmayı ve Türkiye’nin geleceğinde sivil toplumun rolünü güçlendirmeyi amaçlıyoruz. Sivil toplum kuruluşları, ülkemizde dayanışmanın ve toplumsal etkileşimin güçlenmesinde önemli bir rol oynamaktadır. Sivil toplumda insan kaynağının etkin yönetimi, STK'ların sürdürülebilirliği, daha geniş kitlelere ulaşabilmesi ve toplumsal etkilerini artırabilmeleri açısından kritik bir öneme sahiptir. Sivil Toplum Akademisi olarak, her yıl farklı bir temada buluşarak sivil toplumun prestijine katkıda bulunmayı ve Türkiye’nin geleceğinde sivil toplumun rolünü güçlendirmeyi amaçlıyoruz. Bu yıl ise \"Öncü Sivil Toplum\" temasıyla 5 Ekim 2024'te Neslişah Sultan Kültür Merkezi'nde sivil toplumun tüm paydaşlarıyla bir araya geliyoruz. Bu yıl ise \"Öncü Sivil Toplum\" temasıyla 5 Ekim 2024'te Neslişah Sultan Kültür Merkezi'nde sivil toplumun tüm paydaşlarıyla bir araya geliyoruz. Detayları öğrenmek ve kayıt olmak için Sivil Toplum Zirvesi Detayları öğrenmek ve kayıt olmak için Sivil Toplum Zirvesi websitesini websitesini ziyaret edin!  ziyaret edin! 

28 Eylül 2024

IV. İstanbul Eğitim Konferansı

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen İstanbul Eğitim Konferansı, eğitim dünyasında çığır açan 21. yüzyıl becerilerini keşfetmek ve tartışmak üzere sizleri bekliyor. \"Eğitimi Yeniden Tasarlamak: 21. Yüzyıl Becerileri\" başlıklı etkinliğimiz, küresel düzeyde ve Türkiye bağlamında beceri temelli eğitim modellerine odaklanarak, eğitimdeki yenilikçi yaklaşımları ve uygulamaları derinlemesine inceleyecek. Alanında uzman ulusal ve uluslararası konuşmacılar, eğitimdeki en güncel trendler ve başarılı uygulama örneklerini bizlerle paylaşacak. Konferans; eğitimciler, politika yapıcılar ve uzmanlar için eşsiz bir platform sunarak, katılımcılara beceri temelli öğrenme ve eğitim politikalarının geleceği hakkında kapsamlı bilgiler sağlayacak. Etkinlikte, beceri temelli modellerin teorik arka planından, dünya genelindeki örnek teşkil eden başarılı uygulamalara kadar geniş bir yelpazede konular masaya yatırılacak. Ayrıca, Türkiye eğitim sisteminde müfredat alanında yaşanan dönüşümler ve 21. yüzyıl becerilerinin entegrasyonu üzerine yapılacak tartışmalar, eğitim alanındaki en son gelişmeleri değerlendirme ve stratejiler geliştirme fırsatı sunacak. Katılımcılar, bu konferansta sadece bilgi edinmekle kalmayacak, aynı zamanda eğitimdeki yenilikçi yaklaşımlar hakkında düşüncelerini paylaşma ve profesyonel ağlarını genişletme fırsatı bulacak. 21. yüzyılda eğitim alanında dönüm noktası olan bu gelişmeler ve daha fazlası hakkında bilgi sahibi olmak için takipte kalın! Eğitimin geleceğine birinci elden tanık olun!  Kayıt ve bilgi için: iek.ilke.org.tr Bu yıl dördüncüsü düzenlenen İstanbul Eğitim Konferansı, eğitim dünyasında çığır açan 21. yüzyıl becerilerini keşfetmek ve tartışmak üzere sizleri bekliyor. \"Eğitimi Yeniden Tasarlamak: 21. Yüzyıl Becerileri\" başlıklı etkinliğimiz, küresel düzeyde ve Türkiye bağlamında beceri temelli eğitim modellerine odaklanarak, eğitimdeki yenilikçi yaklaşımları ve uygulamaları derinlemesine inceleyecek. Alanında uzman ulusal ve uluslararası konuşmacılar, eğitimdeki en güncel trendler ve başarılı uygulama örneklerini bizlerle paylaşacak. Konferans; eğitimciler, politika yapıcılar ve uzmanlar için eşsiz bir platform sunarak, katılımcılara beceri temelli öğrenme ve eğitim politikalarının geleceği hakkında kapsamlı bilgiler sağlayacak. Etkinlikte, beceri temelli modellerin teorik arka planından, dünya genelindeki örnek teşkil eden başarılı uygulamalara kadar geniş bir yelpazede konular masaya yatırılacak. Ayrıca, Türkiye eğitim sisteminde müfredat alanında yaşanan dönüşümler ve 21. yüzyıl becerilerinin entegrasyonu üzerine yapılacak tartışmalar, eğitim alanındaki en son gelişmeleri değerlendirme ve stratejiler geliştirme fırsatı sunacak. Konferans; eğitimciler, politika yapıcılar ve uzmanlar için eşsiz bir platform sunarak, katılımcılara beceri temelli öğrenme ve eğitim politikalarının geleceği hakkında kapsamlı bilgiler sağlayacak. Etkinlikte, beceri temelli modellerin teorik arka planından, dünya genelindeki örnek teşkil eden başarılı uygulamalara kadar geniş bir yelpazede konular masaya yatırılacak. Ayrıca, Türkiye eğitim sisteminde müfredat alanında yaşanan dönüşümler ve 21. yüzyıl becerilerinin entegrasyonu üzerine yapılacak tartışmalar, eğitim alanındaki en son gelişmeleri değerlendirme ve stratejiler geliştirme fırsatı sunacak. Katılımcılar, bu konferansta sadece bilgi edinmekle kalmayacak, aynı zamanda eğitimdeki yenilikçi yaklaşımlar hakkında düşüncelerini paylaşma ve profesyonel ağlarını genişletme fırsatı bulacak. 21. yüzyılda eğitim alanında dönüm noktası olan bu gelişmeler ve daha fazlası hakkında bilgi sahibi olmak için takipte kalın! Katılımcılar, bu konferansta sadece bilgi edinmekle kalmayacak, aynı zamanda eğitimdeki yenilikçi yaklaşımlar hakkında düşüncelerini paylaşma ve profesyonel ağlarını genişletme fırsatı bulacak. 21. yüzyılda eğitim alanında dönüm noktası olan bu gelişmeler ve daha fazlası hakkında bilgi sahibi olmak için takipte kalın! Eğitimin geleceğine birinci elden tanık olun!  Eğitimin geleceğine birinci elden tanık olun! Kayıt ve bilgi için: Kayıt ve bilgi için: iek.ilke.org.tr iek.ilke.org.tr

19 Eylül 2024

Hukuk İzleme Raporu 2023 & Hukuk Eğitimi Raporu

Hukuk İzleme Raporu, Türkiye’de 2023 yılı boyunca ön plana çıkan hukuki gelişmeleri, yargı sistemini ve kurumların işleyişini adli istatistiklerle analiz ederek Türkiye’de hukuk alanını geniş ve bütüncül bir perspektif ile kamuoyuna sunmayı amaçlıyor. İLKE Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Av. Ahmet Sait Öner ve Talha Erdoğmuş’un editörlüğünde hazırlanan rapor, hukuk alanını sosyoloji, siyaset ve iktisat başta olmak üzere disiplinlerarası bir yaklaşımla ele alarak 2023 yılı görünümünü gözler önüne seriyor. Hukuk Eğitimi: Öğrencilerin Görüş ve Deneyimleri araştırma raporu, Dr. Öğr. Üyesi Elyesa Koytak tarafından yürütülmüş bir araştırmanın bulguları üzerinden hukuk eğitimini inceliyor. Rapor en öz tabirle, Türkiye’de hukuk eğitiminin mevcut durumunu öğrencilerin görüş ve deneyimleri ışığında çeşitli parametreler üzerinden tespit ediyor. 19 Eylül 2024 tarihinde The Ankara Hotel’de gerçekleşecek programda her iki raporun bulguları kamuoyuyla paylaşılacak. Program Akışı  18:00-18:30  İkram 18:30-20:00  Rapor Sunumu Hukuk İzleme Raporu, Türkiye’de 2023 yılı boyunca ön plana çıkan hukuki gelişmeleri, yargı sistemini ve kurumların işleyişini adli istatistiklerle analiz ederek Türkiye’de hukuk alanını geniş ve bütüncül bir perspektif ile kamuoyuna sunmayı amaçlıyor. İLKE Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Av. Ahmet Sait Öner ve Talha Erdoğmuş’un editörlüğünde hazırlanan rapor, hukuk alanını sosyoloji, siyaset ve iktisat başta olmak üzere disiplinlerarası bir yaklaşımla ele alarak 2023 yılı görünümünü gözler önüne seriyor. Hukuk Eğitimi: Öğrencilerin Görüş ve Deneyimleri araştırma raporu, Dr. Öğr. Üyesi Elyesa Koytak tarafından yürütülmüş bir araştırmanın bulguları üzerinden hukuk eğitimini inceliyor. Rapor en öz tabirle, Türkiye’de hukuk eğitiminin mevcut durumunu öğrencilerin görüş ve deneyimleri ışığında çeşitli parametreler üzerinden tespit ediyor. Hukuk Eğitimi: Öğrencilerin Görüş ve Deneyimleri araştırma raporu, Dr. Öğr. Üyesi Elyesa Koytak tarafından yürütülmüş bir araştırmanın bulguları üzerinden hukuk eğitimini inceliyor. Rapor en öz tabirle, Türkiye’de hukuk eğitiminin mevcut durumunu öğrencilerin görüş ve deneyimleri ışığında çeşitli parametreler üzerinden tespit ediyor. 19 Eylül 2024 tarihinde The Ankara Hotel’de gerçekleşecek programda her iki raporun bulguları kamuoyuyla paylaşılacak. 19 Eylül 2024 tarihinde The Ankara Hotel’de gerçekleşecek programda her iki raporun bulguları kamuoyuyla paylaşılacak. Program Akışı  Program Akışı  18:00-18:30  İkram 18:00-18:30  İkram 18:30-20:00  Rapor Sunumu 18:30-20:00  Rapor Sunumu

14 Ağustos 2024

Bangladeş’te Gençlik Devrimi ve Yeni Dönem

TODAM’ın düzenlediği seminerde, son günlerde Bangladeş’te yaşanan protesto gösterilerinin bugünü, geleceği ve siyasi yansımaları ele alınıyor. Bangladeş’te son günlerde “Gençlik Hareketi” olarak isimlendirilen ve 1971 yılından sonraki süreçte “İkinci Devrim” olarak değerlendirilen geniş kapsamlı gösteriler gerçekleşiyor. Bu bağlamda seminerde, eylemlerin ortaya çıkışı ve ülkedeki gelişim seyri ana hatlarıyla analiz edilecek. Ayrıca Güney Asya’da Müslüman bir ülke olan Bangladeş’te meydana gelen eylemlerin gelecekteki toplumsal yapıya ve siyasi sisteme muhtemel yansımaları değerlendirilecek. Dr. Abdullah Mamun Bangladeş’teki protesto eylemlerinin mevcut durumunu ve geleceğini analiz edeceği bu program, ülkedeki siyasi yapıyı ve toplumsal gösterileri doğru bir şekilde anlamak için önemli bir çerçeve sunacak. TODAM’ın düzenlediği seminerde, son günlerde Bangladeş’te yaşanan protesto gösterilerinin bugünü, geleceği ve siyasi yansımaları ele alınıyor. Bangladeş’te son günlerde “Gençlik Hareketi” olarak isimlendirilen ve 1971 yılından sonraki süreçte “İkinci Devrim” olarak değerlendirilen geniş kapsamlı gösteriler gerçekleşiyor. Bu bağlamda seminerde, eylemlerin ortaya çıkışı ve ülkedeki gelişim seyri ana hatlarıyla analiz edilecek. Ayrıca Güney Asya’da Müslüman bir ülke olan Bangladeş’te meydana gelen eylemlerin gelecekteki toplumsal yapıya ve siyasi sisteme muhtemel yansımaları değerlendirilecek. Dr. Abdullah Mamun Bangladeş’teki protesto eylemlerinin mevcut durumunu ve geleceğini analiz edeceği bu program, ülkedeki siyasi yapıyı ve toplumsal gösterileri doğru bir şekilde anlamak için önemli bir çerçeve sunacak.