Logo

IV. İstanbul Eğitim Konferansı

Kategori: Konferans Tarih: 28 Eylül 2024

Etkinlik Detayları

Özet

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen İstanbul Eğitim Konferansı, eğitim dünyasında çığır açan 21. yüzyıl becerilerini keşfetmek ve tartışmak üzere sizleri bekliyor. \"Eğitimi Yeniden Tasarlamak: 21. Yüzyıl Becerileri\" başlıklı etkinliğimiz, küresel düzeyde ve Türkiye bağlamında beceri temelli eğitim modellerine odaklanarak, eğitimdeki yenilikçi yaklaşımları ve uygulamaları derinlemesine inceleyecek. Alanında uzman ulusal ve uluslararası konuşmacılar, eğitimdeki en güncel trendler ve başarılı uygulama örneklerini bizlerle paylaşacak.

Konferans; eğitimciler, politika yapıcılar ve uzmanlar için eşsiz bir platform sunarak, katılımcılara beceri temelli öğrenme ve eğitim politikalarının geleceği hakkında kapsamlı bilgiler sağlayacak. Etkinlikte, beceri temelli modellerin teorik arka planından, dünya genelindeki örnek teşkil eden başarılı uygulamalara kadar geniş bir yelpazede konular masaya yatırılacak. Ayrıca, Türkiye eğitim sisteminde müfredat alanında yaşanan dönüşümler ve 21. yüzyıl becerilerinin entegrasyonu üzerine yapılacak tartışmalar, eğitim alanındaki en son gelişmeleri değerlendirme ve stratejiler geliştirme fırsatı sunacak.

Katılımcılar, bu konferansta sadece bilgi edinmekle kalmayacak, aynı zamanda eğitimdeki yenilikçi yaklaşımlar hakkında düşüncelerini paylaşma ve profesyonel ağlarını genişletme fırsatı bulacak. 21. yüzyılda eğitim alanında dönüm noktası olan bu gelişmeler ve daha fazlası hakkında bilgi sahibi olmak için takipte kalın!

Eğitimin geleceğine birinci elden tanık olun! 

Kayıt ve bilgi için:

iek.ilke.org.tr

İlgili İçerikler

28 Eylül 2024

IV. İstanbul Eğitim Konferansı

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen İstanbul Eğitim Konferansı, eğitim dünyasında çığır açan 21. yüzyıl becerilerini keşfetmek ve tartışmak üzere sizleri bekliyor. \"Eğitimi Yeniden Tasarlamak: 21. Yüzyıl Becerileri\" başlıklı etkinliğimiz, küresel düzeyde ve Türkiye bağlamında beceri temelli eğitim modellerine odaklanarak, eğitimdeki yenilikçi yaklaşımları ve uygulamaları derinlemesine inceleyecek. Alanında uzman ulusal ve uluslararası konuşmacılar, eğitimdeki en güncel trendler ve başarılı uygulama örneklerini bizlerle paylaşacak.Konferans; eğitimciler, politika yapıcılar ve uzmanlar için eşsiz bir platform sunarak, katılımcılara beceri temelli öğrenme ve eğitim politikalarının geleceği hakkında kapsamlı bilgiler sağlayacak. Etkinlikte, beceri temelli modellerin teorik arka planından, dünya genelindeki örnek teşkil eden başarılı uygulamalara kadar geniş bir yelpazede konular masaya yatırılacak. Ayrıca, Türkiye eğitim sisteminde müfredat alanında yaşanan dönüşümler ve 21. yüzyıl becerilerinin entegrasyonu üzerine yapılacak tartışmalar, eğitim alanındaki en son gelişmeleri değerlendirme ve stratejiler geliştirme fırsatı sunacak.Katılımcılar, bu konferansta sadece bilgi edinmekle kalmayacak, aynı zamanda eğitimdeki yenilikçi yaklaşımlar hakkında düşüncelerini paylaşma ve profesyonel ağlarını genişletme fırsatı bulacak. 21. yüzyılda eğitim alanında dönüm noktası olan bu gelişmeler ve daha fazlası hakkında bilgi sahibi olmak için takipte kalın!Eğitimin geleceğine birinci elden tanık olun! Kayıt ve bilgi için:

IV. İstanbul Eğitim Konferansı: Türkiye’de Eğitimin Geleceği Tartışıldı!

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen İstanbul Eğitim Konferansı, 21. yüzyıl becerileri ve beceri temelli yeni müfredat modeli ekseninde eğitim dünyasının en önemli gündem maddelerini tartışmaya açtı. Türkiye’nin eğitim geleceği üzerine yapılan bu kapsamlı değerlendirme; eğitimcileri, araştırmacıları, politika yapıcıları ve uluslararası eğitim uzmanlarını bir araya getirdi. İLKE Vakfı Eğitim Politikaları Araştırma Merkezi (EPAM) tarafından organize edilen konferans, 28 Eylül 2024 tarihinde Boğaziçi Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Türkiye’nin eğitim sisteminde dönüşümü sağlayacak ve gelecek kuşakları hayatlarının her alanlarında destekleyecek 21. yüzyıl becerilerinin önemi konferansın ana vurgusu oldu.Konferansın açılış konuşmalarını İLKE Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Av. Ahmet Sait Öner, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cihad Demirli ve Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrfan Erdoğan yaptı. Talim ve Terbiye Kurulu başkanı Prof. Dr. Cihad Demirli, müfredat güncellemeleri ve materyal hazırlıklarına ilişkin, 21. Yüzyıl becerileriyle değerlerin harmanlandığı bir yaklaşım benimsendiğini ifade etti.Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin yapılandırılma aşamaları ve modelin özgün yönleri üzerinde durdu. Modelde bütüncül bir yaklaşımın benimsendiğini, fiziksel, bilişsel, ahlaki ve duyuşsal gelişim olmak üzere bütün gelişim yönleriyle ele alındığını belirtti.Açılışın ardından, OECD Eğitim ve Beceriler Direktörü Andreas Schleicher, UNICEF Beceriler Eğitimi Uzmanı Bassem Nasir, MEB Talim ve Terbiye Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Taşpınar, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Öztürk ve İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Aşlamacı, beceri temelli eğitimi hem dünya genelinde hem de Türkiye bağlamında derinlemesine değerlendirdi.Program, İLKE Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Nihat Erdoğmuş’un kapanış konuşmasıyla son buldu.