Logo

II. İstanbul Eğitim Konferansı: Kitlesel Eğitimde Rota Arayışı

Kategori: Konferans Tarih: 01 Ekim 2022

Etkinlik Detayları

Özet

Eğitim Politikaları Araştırma Merkezi’nin (EPAM) düzenlediği II. İstanbul Eğitim Konferansı, 1 Ekim 2022’de gerçekleşecek.
 

 

İLKE Vakfı çatısı altında faaliyet gösteren Eğitim Politikaları Araştırma Merkezi (EPAM), hızla küreselleşen dünyada eğitim konusunda sürdürülebilir adımlar atabilmek için küresel gelişmelerin doğru anlaşılması gerektiğine dikkat çekiyor. EPAM’ın, eğitim meselelerini ele alarak yeni yorum ve fikirler geliştirmeyi hedeflediği II. İstanbul Eğitim Konferansı’nda Türkiye için eğitim konusu küresel ve kapsayıcı bir perspektifle ele alınacak. 

 

Kitlesel Eğitimde Rota Arayışı temasıyla gerçekleşecek olan konferansta; salgın süreciyle birlikte farklı bir eğitim sisteminin deneyimlenmesi sonrasında “Ana akım eğitim için alternatif yollar nedir, bu yollar nasıl şekillenebilir ve süreçte kimlere nasıl bir rol ve sorumluluk düşmektedir?” sorularının tartışılması hedefleniyor.

 

Konferansa kayıt yaptıran ve katılım sağlayan misafirlerimize Nokta Kitap’tan çıkan, Prof. Dr. Mustafa Gündüz’ün kaleme aldığı Eğitim Üzerine başlıklı kitap hediye edilecek ve katılım belgesi takdim edilecektir. 


PROGRAM AKIŞI


Açılış Konuşması

Prof. Dr. Mahmut Özer, T.C. Millî Eğitim Bakanı


Ana Konuşma

Dr. Saeeda Shah, Lancaster Üniversitesi (İngiltere)


I. Oturum: Dünyada Kitlesel Eğitimde Arayışlar

Oturum Başkanı: Doç. Dr. Ömer Avcı, Medeniyet Üniversitesi 

Prof. Dr. Üstün Ergüder, Eğitim Reformu Girişimi 

Prof. Dr. Birol Akgün, Maarif Vakfı 

Büyükelçi Isiaka Abdulqadir Imam, D-8 Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 

 

II. Oturum Türkiye'de Kitlesel Eğitimde Arayışlar 

Oturum Başkanı: Doç. Dr. Yusuf Alpaydın, İLKE Vakfı 

Ömer Özkan, Köy Okulları Değişim Ağı Derneği

Dr. Akif Pamuk, Marmara Üniversitesi 

Hüseyin Türkan, YEKDER 

 

 

*Programa katılım kontenjanı sınırlıdır.

 

Katılım formu için tıklayınız.

İletişim: +90 216 532 63 70 | [email protected]

İlgili İçerikler

III. İstanbul Eğitim Konferansı Sonuç Raporu

"Mesleki ve Teknik Eğitimde Yeni Ufuklar" temasıyla gerçekleşen III. İstanbul Eğitim Konferansı, bu alanda bir dizi heyecan verici ve yenilikçi perspektifi ele alarak birçok eğitim paydaşını bir araya getirdi. Konferansta, hızla değişen inovasyon ve teknoloji çağında toplumsal kalkınma ve ekonomik büyüme için kritik bir konu olan mesleki ve teknik eğitime odaklanıldı. Kamu ve özel sektörden öncü isimler, öğrencileri geleceğin iş dünyasına hazırlamak için yeni stratejileri ve yaklaşımları tartıştı. Türkiye ve dünyadan örnekleri gündeme getiren konuşmacılar, mesleki ve teknik eğitim konusunda Türkiye’nin nasıl bir konumda olduğunu, yapılan uygulamaları ve kurumların pozisyonlarını katılımcılara aktardı. Konuşmaların odak noktası ileri düzeyde bilgi ve becerilerle donanmış bir nesil yetiştirmede mesleki eğitime düşen rol oldu. III. İstanbul Eğitim Konferansı Sonuç Raporu; mesleki ve teknik eğitimin Türkiye ve dünyadaki mevcut durumunu, güncel sorunlara dair çeşitli önerileri ve alana dair daha nice konuyu kapsamlı bir şekilde ele alıyor. Mesleki ve teknik eğitimde yeni ufuklara açılan kapıları aralayan bu etkinlik, eğitimciler, yöneticiler ve sektör temsilcileri için kılavuz niteliğinde. Yenilikçi yaklaşımlar, başarı öyküleri ve sektördeki en son gelişmelerle dolu bu rapor, eğitim dünyasına yeni bir vizyon kazandırmayı hedefliyor. For the English version click here

01 Ekim 2022

II. İstanbul Eğitim Konferansı: Kitlesel Eğitimde Rota Arayışı

Eğitim Politikaları Araştırma Merkezi’nin (EPAM) düzenlediği II. İstanbul Eğitim Konferansı, 1 Ekim 2022’de gerçekleşecek.  İLKE Vakfı çatısı altında faaliyet gösteren Eğitim Politikaları Araştırma Merkezi (EPAM), hızla küreselleşen dünyada eğitim konusunda sürdürülebilir adımlar atabilmek için küresel gelişmelerin doğru anlaşılması gerektiğine dikkat çekiyor. EPAM’ın, eğitim meselelerini ele alarak yeni yorum ve fikirler geliştirmeyi hedeflediği II. İstanbul Eğitim Konferansı’nda Türkiye için eğitim konusu küresel ve kapsayıcı bir perspektifle ele alınacak.  Kitlesel Eğitimde Rota Arayışı temasıyla gerçekleşecek olan konferansta; salgın süreciyle birlikte farklı bir eğitim sisteminin deneyimlenmesi sonrasında “Ana akım eğitim için alternatif yollar nedir, bu yollar nasıl şekillenebilir ve süreçte kimlere nasıl bir rol ve sorumluluk düşmektedir?” sorularının tartışılması hedefleniyor. Konferansa kayıt yaptıran ve katılım sağlayan misafirlerimize Nokta Kitap’tan çıkan, Prof. Dr. Mustafa Gündüz’ün kaleme aldığı Eğitim Üzerine başlıklı kitap hediye edilecek ve katılım belgesi takdim edilecektir. PROGRAM AKIŞI Açılış Konuşması Prof. Dr. Mahmut Özer, T.C. Millî Eğitim Bakanı Ana Konuşma Dr. Saeeda Shah, Lancaster Üniversitesi (İngiltere)I. Oturum: Dünyada Kitlesel Eğitimde ArayışlarOturum Başkanı: Doç. Dr. Ömer Avcı, Medeniyet Üniversitesi Prof. Dr. Üstün Ergüder, Eğitim Reformu Girişimi Prof. Dr. Birol Akgün, Maarif Vakfı Büyükelçi Isiaka Abdulqadir Imam, D-8 Ekonomik İşbirliği Teşkilatı  II. Oturum Türkiye'de Kitlesel Eğitimde Arayışlar Oturum Başkanı: Doç. Dr. Yusuf Alpaydın, İLKE Vakfı Ömer Özkan, Köy Okulları Değişim Ağı DerneğiDr. Akif Pamuk, Marmara Üniversitesi Hüseyin Türkan, YEKDER   *Programa katılım kontenjanı sınırlıdır. Katılım formu için tıklayınız.İletişim: +90 216 532 63 70 | [email protected]

II. İstanbul Eğitim Konferansı Sonuç Raporu Yayımlandı!

İLKE Vakfı Eğitim Politikaları Araştırma Merkezi (EPAM) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen İstanbul Eğitim Konferansı’nın çıktılarından oluşturan II. İstanbul Eğitim Konferansı Sonuç Raporu yayımlandı. Konferans'ta Türkiye için eğitim konusu küresel ve kapsayıcı bir perspektifle ele alındı. Salgın süreciyle birlikte ana akım eğitim için alternatif yollar, kişi ve kurumlara düşen rol ve sorumluluklar tartışıldı.  Mercure Hotel Altunizade'de gerçekleşen II. İstanbul Eğitim Konferansı’nda Kitlesel Eğitimde Rota Arayışı teması işlendi. Konferansın açılış konuşması Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Dr. Sadri Şensoy tarafından gerçekleştirildi. Konferansın ana konuşmacısı ise Leicester Üniversitesi’nden Dr. Saeeda Shah oldu. Daha sonra Dünyada Kitlesel Eğitimde Arayışlar ve Türkiye’de Kitlesel Eğitimde Arayışlar başlıklarında oturumlar panelistler tarafından gerçekleştirildi.