Logo
STK Konuşmaları 3 | STK’larda Eğitim İhtiyacı Analizi

STK Konuşmaları 3 | STK’larda Eğitim İhtiyacı Analizi

Kategori: STA Tarih: 18 Kasım 2017
19 Kasım 2017

Kurumsal Yönetim Akademisinin (KYA) yürüttüğü faaliyetlerden birisi de STK konuşmaları dizisidir. STK Konuşmalarında, STK’ların gündemini oluşturan ve etkileyen olaylar ve bu alandaki yeni gelişmeleri paylaşılmaktadır.

STK Konuşmalarının birincisi “STK’larda İtibar Yönetimi”, ikincisi ise “STK’larda Burs Uygulamaları” başlığında gerçekleştirildi. STK Konuşmalarının üçüncüsünde “STK’larda Eğitim İhtiyacı Analizi” ele alındı. Etkinliğin amacı sivil toplum alanındaki gelişmeler ve ihtiyaçlardan hareketle STK’ların eğitim ihtiyaçlarının belirlenmesi ve STK’ların 2018 yılı “eğitim planları” hazırlık çalışmalarına katkı vermektir. Bu amaçla düzenlenen etkinlik 18 Kasım’da İLKE Derneği binasında gerçekleşti. Programa STK’ların insan kaynakları ve eğitimden sorumlu temsilcileri katıldı.

Program Kurumsal Yönetim Akademisi Başkanı Prof. Dr. Nihat Erdoğmuş’un “STK’larda eğitim ihtiyacı analizi” sunumu ile başladı. Erdoğmuş sunumunda eğitim programlarının “eğitim ihtiyacı analizi”, “eğitim programının planlanması” ve “eğitim etkinliğinin ölçülmesi” aşamalarından oluştuğunu belirtti. Erdoğmuş, eğitim programları öncesi eğitim ihtiyaçlarının doğru belirlenmesi üzerinde durarak iki konunun önemini vurguladı. “Eğitim ihtiyacı analizi, öncelikle çalışanların performans ve verimliliğini artırmak için gereken eğitimlerin belirlenmesi için yapılır. Bu süreçte ikinci önemli konu ise çalışanların performans ve verimliliğinin artırılmasında kurumların yapması gereken düzenleme ve iyileştirilmelerin belirlenmesidir. Yani eğitim ihtiyacı analizinde kurumdan kaynaklanan eksiklikler ve kısıtlar ile kişilerden kaynaklanan eksiklikler ayrıştırılır. Eğitim ihtiyacı analizi ile, performans ve verimlilik artışı için sadece çalışanların hangi eğitimleri alması gerektiğinin belirlenmesi yetmez; aynı zamanda kurumların yapması gereken iyileştirmelerin belirlenmesi de gerekir. Çünkü, eğitimin başarısında kişilerin gelişimi kadar çalışma ortamının da alınan eğitimi uygulamaya hazır hale getirilmesi önemli” dedi.
Erdoğmuş, eğitim ihtiyacı ile ilişkili olarak, öğrenilen bilginin iş yerinde pratiğe aktarılmasında, eğitimde öğrenilen bilgi ve becerinin uygulanması için ortam hazırlanması ve destek verilmesinin önemli olduğunun altını çizdi. Kişilerin eğitim sonrası kurum içinde uygulama ortamı ve desteği görememesi durumunda eğitimin beklenen yararı sağlamadığı, hatta kişileri kurumdan soğutucu etki bile oluşturabileceğini vurguladı.

Erdoğmuş, kurumlarda eğitime verilen önem ve ciddiyetin göstergesi olarak şu hususun altını çizdi: Yıllık eğitim planı hazırlanması, yıl/dönem başlamadan faaliyet takvimine alınması, az veya çok miktarına bakmadan mutlaka gerçekçi bir bütçe oluşturulması ve yıl içinde de izlenmesi gerekir. Önemli olan önemli belgelerde yer alır ve önemli kaynak ona ayrılır. Aksi halde hergün ve her toplantıda eğitimin öneminden bahsetmek eğitime çok önem verildiği anlamına gelmez, hatta çok bahsedip yapmamak değersizleştirir.

Erdoğmuş, eğitim ihtiyacı analizi sürecinde eğitim planları için de veri toplandığını ifade ederek, özellikle eğitim ihtiyacının “bilgi”, “beceri” ve “istek/motivasyon” bakımından ne tür bir ihtiyaç olduğunun belirlenmesinin çok önemli olduğunun altını çizdi. İhtiyaç türüne göre eğitimin amacı, eğitim süresi ve eğitim yönteminin belirlenmesi gerektiğini vurguladı.
Erdoğmuş, başarılı bir eğitim için eğitim ihtiyaçlarının belirlenmesinden sonra, ihtiyaçların tüm kurum çalışanları, yöneticiler, profesyonel çalışanlar ve gönüllüler gibi katılımcı gruplarına göre sınıflandırılması ve aşağıdaki başlıkları dikkate alarak bir eğitim planı oluşturulması gerektiğini belirtti. Bu konular:
 Konular
 Katılımcılar
 Yer
 Zaman
 Süre
 Yöntem
 İlkeler
 Araç-gereç
 Bütçe
Erdoğmuş, eğitim ihtiyacı analizine dayanılarak dönem başı yıllık eğitim planı hazırlandıktan sonra, yıl veya dönem içinde eğitimin uygulanması ve etkinliğinin ölçülmesi ile sürecin devam etmesi gereğini vurguladı.

Daha sonra STK’ların insan kaynakları ve eğitim faaliyetlerinden sorumlu temsilcileri ile STK’ların ne tür eğitim ihtiyaçları olduğu tartışmaya açıldı. Yapılan değerlendirme, görüş ve öneriler kapsamında aşağıdaki eğitim konuları öne çıktı:
• Kurumsal İletişim
• İnternet Teknolojileri
• Planlama becerisi
• Eğiticilerin eğitimi
• Kurum kültürünün paylaşımı
• İnsan kaynakları yönetimi
• Mali kaynak geliştirme
• Kaynakları etkin ve verimli kullanma
• Kurum içi iletişim
• Veri Güvenliği (Sistem ve kişisel verilerin korunması)
• Kurum içi bilgi yönetimi
• Gönüllü yönetimi
• Gençlerle ilişki ve iletişim

Program sonunda STK’ların ortak eğitim ihtiyaçları konusunda KYA’nın eğitimler düzenlemesi, ancak kurumların kendi ihtiyaçlarını da belirlemeleri ve buna gore eğitim planlarının oluşturulması üzerinde duruldu.

Galeri

İlgili İçerikler

III. Sivil Toplum Zirvesi Sonuç Raporu

“Öncü Sivil Toplum: Sivil Toplumda İnsan Yönetimi” temasıyla gerçekleştirilen III. Sivil Toplum Zirvesi, sivil toplum kuruluşlarında insan kaynağı yönetiminin değişen ihtiyaçlarını ve geleceğe yönelik dönüşümünü ele alan kapsamlı bir tartışma zemini sundu. Zirvede, gönüllü yönetimi, değer odaklı liderlik, dijitalleşme, stratejik planlama ve öğrenen organizasyonlar gibi başlıklar altında, sivil toplumun hem bireysel hem de kurumsal kapasitesini artırmaya yönelik yaklaşımlar tartışıldı. İnsan odaklı bir yönetim anlayışının, toplumsal etkiyi kalıcı ve sürdürülebilir kılmadaki önemi vurgulandı.Bu raporda neler bulacaksınız?• 2024 Sivil Toplum Ödülleri kapsamında ödül kazanan kişi ve kuruluşlar• Sivil toplumda insan yönetimi alanındaki güncel eğilimler ve çözüm önerileri• İlham verici proje hikayeleri: İnsan Yönetimi alanında gerçekleştirilen başarılı ve örnek projeler• PiT kişilik envanteri: STK’lar işe alım süreçlerinde nasıl daha etkili kullanılabilir?“Öncü Sivil Toplum: Sivil Toplumda İnsan Yönetimi” Sonuç Raporu, sivil toplum alanının karşılaştığı zorluklara karşı yenilikçi, kapsayıcı ve sürdürülebilir çözümler sunuyor. Rapor, sivil toplum profesyonelleri, sivil toplum yöneticileri ve insan yönetimi alanında çalışan profesyonellere yol gösterici öneriler içeriyor.

09 Temmuz 2025

Kurumsal Gelişim Eğitim Programı'nın 14. Dönem Başvuruları Açıldı!

Sivil Toplum Akademisi’nin 2016 yılından bu yana düzenlediği Kurumsal Gelişim Eğitim Programı 14. Dönem eğitimleriyle devam ediyor! Kurumsal Gelişim Eğitim Programı (KGEP), sivil toplum kuruluşlarının kurumsal kapasitelerinin artırılması ve bu alanda profesyonel ve gönüllü olarak görev yapan kişilerin yetkinliklerinin geliştirilmesini hedefleyen temel bir eğitim programıdır. KGEP, toplumsal sorunlara sivil kuruluşlar aracılığıyla çözüm üretilmesini ve STK’ların ürettikleri fayda ile toplumsal etkilerini artırmalarını desteklemekte; aynı zamanda sivil toplum kültürünün yaygınlaşmasına katkı sunmaktadır. Katılımcılar, bu dönem boyunca insan kaynağı ve gönüllü yönetimi, kurumsal yönetim ve organizasyon, dijital iletişim, kaynak geliştirme, savunuculuk ve proje döngüsü yönetimi olmak üzere altı temel alanda eğitim alacaklardır. Program Hakkında Önemli Bilgiler:• 9-10-11 Temmuz 2025 tarihlerinde İLKE Vakfı'nda gerçekleştireceğimiz KGEP'i eksiksiz tamamlayan katılımcılara katılım belgesi verilecektir.• Alan fark etmeksizin tüm STK'lar başvuruda bulunabilir.  • Program "kapasite geliştirme" eksenli tasarlandığı için tüm dersler bir bütünün parçasıdır ve hepsi aynı öneme sahiptir.  Dolayısıyla katılımcıların 6 farklı ders başlığından en az 5'ine katılması zorunludur.• Programın verimli geçmesi adına kontenjan 30 kişi ile sınırlı tutulmuştur. • Programa katılım için başvuru formu doldurma zorunluluğu bulunmaktadır.• İl dışından gelecek katılımcıların konaklama ve ulaşım maliyetlerini kendilerinin karşılaması beklenmektedir. • Program için herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Program Takvimi Yer: İLKE VakfıTarih: 9-10-11 Temmuz 2025Son Başvuru Tarihi: 27 Haziran 2025 Cuma  Sorularınız için [email protected] adresine ulaşabilirsiniz. Kayıt için formu doldurunuz. 

Kurumsal Gelişim Eğitim Programı (KGEP), 30 STK Temsilcisinin Katılımıyla Gerçekleştirildi

Sivil Toplum Akademisi (STA) tarafından düzenlenen Kurumsal Gelişim Eğitim Programı (KGEP), 9-11 Temmuz 2025 tarihleri arasında İstanbul’da başarıyla tamamlandı. Üç gün süren yoğun programa, Türkiye’de faaliyet gösteren 30 farklı sivil toplum kuruluşundan temsilciler katıldı. Program, katılımcılara yalnızca bilgi aktarmakla kalmayıp, aynı zamanda karşılıklı deneyim paylaşımını ve etkileşimi teşvik eden zengin bir öğrenme ortamı sundu.Eğitim programının temel amacı, STK’ların kurumsal kapasitelerini geliştirmek, yönetim süreçlerini daha verimli hale getirmek ve mevcut toplumsal etkiyi daha sürdürülebilir kılmak olarak belirlendi. Bu doğrultuda, katılımcılar teori ile pratiği buluşturan kapsamlı içeriklerle desteklendi.Program, İLKE Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Av. Ahmet Sait Öner’in yaptığı açılış konuşmasıyla başladı. Ardından, İLKE araştırmacılarının katılımıyla Sivil Toplum Akademisi tanıtıldı ve tanışma oturumu gerçekleştirildi. Katılımcılar, eğitim boyunca altı ana başlık altında şekillenen çeşitli konularla bilgi ve tecrübe kazanma imkânı buldu.İlk gün, Prof. Dr. Nihat Erdoğmuş’un sunduğu “Kurumsal Yönetim ve Organizasyon” dersiyle açıldı. Bu derste, sivil toplum kuruluşlarının amaçları, yapıları ve stratejik yönetim süreçleri detaylı biçimde ele alındı. Günün ikinci yarısında ise Prof. Dr. Mehmet Lütfi Arslan, “İnsan Yönetimi ve Gönüllülük” başlığı altında; gönüllü ve profesyonel çalışanlar arasında denge kurmanın önemi, gönüllülüğün sürdürülebilirliği ve kurumsal gönüllülük politikaları üzerine önemli değerlendirmelerde bulundu.İkinci gün, Kenan Dursun’un yürüttüğü “Dijital İletişim” oturumuyla başladı. Bu eğitimde, dijital iletişimin sadece içerik paylaşımıyla sınırlı kalmayıp, planlı, stratejik ve ölçülebilir bir kurumsal faaliyet olarak ele alınması gerektiği vurgulandı. Ardından Mesut Şen’in verdiği “Kaynak Geliştirme” dersinde; kaynak yaratma yöntemleri, bağışçı ilişkileri, gelir çeşitliliği ve vergi avantajları gibi STK’lar için hayati öneme sahip konular ele alındı.Üçüncü gün, Dilşah Nur Kanmaz’ın gerçekleştirdiği “Savunuculuk” oturumuyla devam etti. Bu oturumda katılımcılar, savunuculuk kavramını benzer faaliyetlerden ayırmayı, farklı bağlamlarda uygun stratejiler geliştirmeyi ve iyi örnekler üzerinden değerlendirme yapmayı öğrendi. Programın kapanış oturumunda ise Vildan Akdoğan Çetinkaya tarafından verilen “Proje Döngüsü Yönetimi” dersiyle, proje kavramının tanımı, kapsam ve operasyon ayrımı, proje başlatma belgeleri ve proje yöneticisinin sorumlulukları gibi konular detaylandırıldı.Programın sonunda, tecrübe paylaşımı bölümünde İLKE Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi Davut Şanver moderatörlüğünde Dr. Erhan Erken konuk edildi. KGEP’in sadece bilgi aktarımını amaçlayan bir eğitim süreci değil; aynı zamanda STK’lar arasında iş birliğini güçlendiren, bağ kurma imkânı sunan bir buluşma ortamı yarattığı vurgulandı. Eğitimi başarıyla tamamlayan katılımcılara belgeleri takdim edildi ve program, toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu.