Logo
Gündem Konuşmaları'nın Gündemi Üniversite Tercihleri

Gündem Konuşmaları'nın Gündemi Üniversite Tercihleri

Kategori: Kurumsal Tarih: 17 Temmuz 2019

İLKE İlim Kültür ve Eğitim Derneği’nde artık gelenek haline gelen Gündem Konuşmaları etkinliğinin onikincisi gerçekleştirildi. Toplantıda “Öğrencilerin Değişen Tercihleri”  konusu masaya yatırıldı. 


Toplantıda İLKE tarafından hayata geçirilen Geleceğin Türkiyesi projesi kapsamında hazırlanan politika notlarından "Öğrencilerin Değişen Tercihleri" başlıklı raporun yazarı Züleyha Sayın bir sunum yaptı. Sayın sunumunda öğrencilerin yükseköğretim tercihlerinde son yıllarda meydana gelen değişimleri istatistiklerle aktardı ve boş kalan kontenjanları değerlendirdi. Sunumunun sonunda bazı çözüm önerileri sundu. Ardından misafirlerin katılımıyla konu müzakere edildi. 


Programa çok sayıda eğitimci, akademisyen ve eğitim alanında faaliyet gösteren STK'ların temsilcileri katıldı. Program İLKE Mütevelli Heyeti Başkanı Nihat Erdoğmuş'un Sayın'a plaket takdimiyle sona erdi.


"Öğrenci Tercihlerinde Değişim" başlıklı politika notunu sitemizden okuyabilirsiniz

Galeri

İlgili İçerikler

05 Mart 2019

İLKE Gündem Konuşmaları | Küresel Siyasette Kültürel Diplomasi

İLKE İlim Kültür Eğitim Derneği, çeşitli alanlarda Türkiye ve Dünya meselelerine dair bütünlüklü, odaklı, uygulanabilir politika önerileri içeren Politika Notları yayın serisine devam ediyor. Serinin son çalışması Firdevs Bulut tarafından yazılan "Küresel Siyasette Kültürel Diplomasinin Yeri: Türkiye’nin Durumuna Dair Tespit ve Öneriler" oldu. Söz konusu Politika Notu 5 Mart 2019 saat 18:00'de çalışmanın yazarı ve alanın uzmanlarının katılımıyla İLKE Derneği'nde müzakere edilecek.Firdevs Bulut çalışmasında bir yandan kültürel diplomasinin uluslararası ilişkiler ve kültür politikaları alanlarındaki dönüşüm sürecini işlerken bir yandan da kültürün diplomasi ile ilişkisini ve uluslararası ilişkilerde bir araç olarak kültürel diplomasiyi ele alıyor.  5 Mart 2019 Salı günü 18:00'de İLKE Teras Salonu'nda düzenlenecek Gündem Konuşmaları etkinliğinde Kültürel Diplomasi, politika notunun yazarı Firdevs Bulut ve alanın uzmanlarının katılımıyla müzakere edilecek.

Gündem Konuşmaları'nın Gündemi Üniversite Tercihleri

İLKE İlim Kültür ve Eğitim Derneği’nde artık gelenek haline gelen Gündem Konuşmaları etkinliğinin onikincisi gerçekleştirildi. Toplantıda “Öğrencilerin Değişen Tercihleri”  konusu masaya yatırıldı. Toplantıda İLKE tarafından hayata geçirilen Geleceğin Türkiyesi projesi kapsamında hazırlanan politika notlarından "Öğrencilerin Değişen Tercihleri" başlıklı raporun yazarı Züleyha Sayın bir sunum yaptı. Sayın sunumunda öğrencilerin yükseköğretim tercihlerinde son yıllarda meydana gelen değişimleri istatistiklerle aktardı ve boş kalan kontenjanları değerlendirdi. Sunumunun sonunda bazı çözüm önerileri sundu. Ardından misafirlerin katılımıyla konu müzakere edildi. Programa çok sayıda eğitimci, akademisyen ve eğitim alanında faaliyet gösteren STK'ların temsilcileri katıldı. Program İLKE Mütevelli Heyeti Başkanı Nihat Erdoğmuş'un Sayın'a plaket takdimiyle sona erdi."Öğrenci Tercihlerinde Değişim" başlıklı politika notunu sitemizden okuyabilirsiniz