Logo

İLKE Gündem Konuşmaları 13 | Mesleki ve Teknik Eğitimin Geleceği

Kategori: Rapor Sunumu Tarih: 24 Eylül 2019

Etkinlik Detayları

Özet

“Mesleki ve Teknik Eğitimin Geleceği” başlıklı  Analiz Raporu 24 Eylül 2019 Salı günü saat 18.00’da İLKE Vakfı'nda müzakere edilecek.

İLKE İlim Kültür Eğitim Vakfı, çeşitli alanlarda Türkiye ve dünya meselelerine dair bütünlüklü, odaklı, uygulanabilir politika önerileri içeren yayın serisinin yanısıra Analiz Raporları yayınlamaya başladı. Takip Raporları, Geleceğin Türkiyesi Projesi kapsamında yayınlanan raporlarda ele alınan konuları daha derinlikli ve odak biçimde incelemek için hazırlanmaktadır. Bu bağlamda yayınlanan analiz raporlarının ikincisi Hasan Bozgeyikli tarafından hazırlanan “Mesleki ve Teknik Eğitimin Geleceği” oldu.

Analiz Raporu’nda, mesleki ve teknik eğitimin Türkiye'deki mevcut durumuna yer veriliyor. Mesleki eğitimin Türkiye'nin 2023 hedeflerini yakalamasında önemli bir yere sahip olduğu vurgulanan çalışmada  mesleki ve teknik ortaöğretimle ilgili sorunlar tespit edilerek somut çözüm önerileri sunuluyor.

24 Eylül 2019 Salı günü 18:00'da İLKE Teras Salonu'nda düzenlenecek Gündem Konuşmaları etkinliğinde Mesleki ve Teknik Eğitimin Geleceği analiz raporunun yazarı Hasan Bozgeyikli ve alanın uzmanlarının katılımıyla müzakere edilecek. Mesleki ve teknik eğitimin her yönüyle ele alınacağı toplantıya sizi de bekleriz.

İlgili İçerikler

Türkiye'de Vergiler ve Gelir Dağılımı

Ekonomik eşitsizliğin önemli bileşenlerinden olan gelir ve servet eşitsizliği; bölüşüm teorileri kapsamında iktisat yazınında uzun yıllardır tartışılmaktadır. Gelir dağılımı iktisadi istikrarı, toplumsal huzuru ve sosyal refahı ilgilendiren bir konudur. Devletin ekonomik hayatta üstlendiği rol ve uyguladığı ekonomi ve maliye politikaları, mevcut gelir dağılımını doğrudan ya da dolaylı yollardan olumlu veya olumsuz etkileyebilmektedir. Bu politika araçları arasında vergiler önemli bir yer kaplar. Bu bağlamda mezkur çalışmada maliye teorisindeki gelir dağılımına ilişkin temel varsayımlar ve Türkiye’deki mevcut vergi sistemi ışığında Covid-19 salgını sonrasında uygulanan vergi politikalarının gelir dağılımına olası etkileri incelenmiştir.  

28 Ekim 2022

Seminer | Türkiye'de Vergiler ve Gelir Dağılımı

İLKE Vakfı Toplumsal Düşünce ve Araştırmalar Merkezi’nin düzenlediği programda, Türkiye’de son yıllarda uygulanan vergi politikasının gelir dağılımı üzerindeki etkileri tartışılacak.Gelir dağılımı iktisadi istikrarı, toplumsal huzuru ve sosyal refahı ilgilendiren en temel konulardan biridir. Devletin ekonomik hayatta üstlendiği rol ve uyguladığı ekonomi ve maliye politikaları, mevcut gelir dağılımını doğrudan ya da dolaylı yollardan olumlu veya olumsuz etkileyebilmektedir. Bu programda Fatih Savaşan, Veysel İnal ve Şükrü Çağrı Çelik Türkiye’deki gelir eşitsizliğini maliye temelli bir bakış açısı ile ele alarak son dönem vergi politikalarını tartışmaya açacaktır.Program Bilgileri:·  Prof. Dr. Fatih Savaşan: Vergi Politikasının Krizlerle Mücadelede Yeri ve Etkinliği·  Dr. Öğr. Üyesi Veysel İnal: Vergi Politikalarının Gelir Dağılımı Üzerindeki Etkilerine İlişkin Ampirik Kanıtlar·  Arş. Gör. Şükrü Çağrı Çelik: COVID-19 Sonrası Uygulanan Vergi Politikalarının Gelir Dağılımına Etkisi Program yüz yüze olacak ve online yayın yapılmayacaktır. Aşağıdaki belirtilen bağlantı ile seminere kayıt yaptırabilirsiniz.Kayıt İçin Tıklayınız