Logo

İletişim ve Medya Yönetimi

Kategori: Eğitim Tarih: 29 Kasım 2018

Etkinlik Detayları

  • Tarih: 29 Kasım 2018
  • Konum: Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) İstanbul Koordinasyon ve Eğitim Merkezi
  • Saat: 00:00

Özet

İLKE Derneği, iki yıldır yoğun katılımla gerçekleştirilen “STK Yönetici Eğitimi”nin de içerisinde yer aldığı STK AKADEMİSİ’ni kurdu. Akademi bünyesinde “STK Yönetici Eğitimi”nin yanı sıra “STK Kapasite Geliştirme Eğitimleri” ve “Siviliz Konuşmaları” yer almaktadır.

İLKE STK AKADEMİSİ kapsamında organize edilen Kapasite Geliştirme Eğitimleri’nin dördüncüsü olan “Veri Kullanımı” eğitimi Müşteri İlişkileri Direktörü olarak çalışan aynı zamanda İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Reklamcılık ve Halkla İlişkiler üzerine Doktora yapan Sayın Esra SALTIK YAMAN tarafından 26 Kasım 2016 Cumartesi günü verilecektir. Eğitim 10.00-13.00 arasında gerçekleştirilecek olup, Medya İletişim Stratejisi Oluşturma, Etkin Medya İletişim Planı Hazırlama, Basın Bülteni Yazma, Basın Toplantısı Yapma ve Röportaj Hazırlığı gibi konular ele alınacaktır.

24 Eylül'de “Bilgi ve Belge Yönetimi” eğitimi ile başlayan İLKE STK Kapasite Geliştirme Eğitimleri 18 Şubat 2017’ye kadar devam edecektir. Eğitimlere katılabilmek için bir sivil toplum kuruluşunda aktif olarak görevde bulunmak gerekmektedir.

İlgili İçerikler

29 Temmuz 2020

Alan İzleme Raporları Canlı Yayında Tanıtıldı

İLKE Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı  ve Alan İzleme Raporları (AIR) Proje Koordinatörü Lütfi Sunar, İKAM Direktörü  Taha Eğri ve İLKE Vakfı Kıdemli Araştırmacısı İbrahim Hakan Karataş Tvnet ekranlarında Gündem Özel Canlı yayın programında Alan İzleme Raporları Projesi'nin lansmanını gerçekleştirdi.Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu alanlarda bilgi, politika ve strateji üretmek, karar alıcılara yol gösterecek araştırmalar yapmak ve gelecek için gerekli birikimin oluşmasına katkı sağlamak amacıyla yola çıkan İLKE Vakfı uzun süredir üzerinde çalışılan Alan İzleme Raporları’nın tanıtımını gerçekleştirdi. Alan İzleme Raporları İslam İktisadı, Eğitim, Hukuk ve Sivil Toplum alanlarında güncel verileri ve çalışmaları analiz edip derleyerek kullanılabilir hale getirmenin amaçlandığı bir çalışmanın ürünüdür. Bu gayretle çıkılan yolda AIR serisinin ilk iki raporu olanTürkiye'de İslam İktisadı 2019  ve Eğitim İzleme Raporu 2019'un tanıtımı gerçekleştirildi.Proje Koordinatörü Lütfi Sunar bu proje ile İslam İktisadı, Eğitim, Hukuk ve Sivil Toplum alanlarında güncel verileri kullanılabilir hale getirmenin amaçlandığını dile getirdi. Türkiye’de İslam İktisadı raporunun 2019 yılında alanda yaşanan gelişmelere ışık tuttuğunu belirten Sunar, İslam iktisadı alanında Türkiye’de 2019 yılı itibariyle bir dönüşüm yaşandığını ve bu dönüşüm ile alanının önündeki engellerin aşıldığını dile getirdi. Yapılan kanuni düzenlemeyle katılım bankalarının fon kullanımı alanında mevzuattan kaynaklı önemli sorunların giderildiğini, katılım bankalarına altıncı olarak Türkiye Emlak Katılım Bankası'nın da eklenmesiyle Türkiye'de İslam iktisadı açısından önemli bir gelişmenin olduğunun söyledi.Sonrasında Türkiye'de İslam İktisadı 2019 raporu hakkında detaylı bilgi veren Taha Eğri, alanda son yıllarda yaşanan gelişmeler ile Türkiye’de İslam iktisadı çalışmaların giderek olgunlaştığını belirtti. Özellikle geçtiğimiz günlerde Sayın Cumhurbaşkanı’nın “Krizden çıkışın anahtarı İslam iktisadıdır” ifadesinin bu alana duyulan ihtiyacın somut bir örneği olduğunu belirten Eğri, İKAM’ın geçtiğimiz haftalarda yayımladığı İslam İktisadı Manifestosu ile de bu ihtiyaca dikkat çekmeyi amaçladığını söyledi.İbrahim Hakan Karataş da 2019’un Türk eğitim sistemi için topyekûn bir revizyon ve yenilenme sürecinin tartışmaya açıldığı bir yıl olduğunu söyledi. Yıl boyunca hayata geçirilen uygulamalar, düzenlemeler, pilot uygulama­lar ve tartışmalar, 21. yüzyıl beklentileri ile uyumlu bir eğitim düzeninin olduğunu belirten Karataş,  2019 eğitim sisteminin iyileşmesinde hazırlık, planlama ve tasarım açısından verimli bir senenin geçtiğini söyledi. Eğitim İzleme Raporu 2019 2019 yılında eğitim alanında yaşanan gelişmeleri ve gündeme gelmeyen özel alanları da derinlemesine inceliyor.

KGEP 2021 Güz Dönemi Gerçekleştirildi

Toplumsal Düşünce ve Araştırmalar Merkezi TODAM altında çalışmalarını yürüten Kurumsal Yönetim Akademisi (KYA), Kurumsal Gelişim Eğitim Programı (KGEP) 2021'in güz programını nihayete erdirdi.KYA'nın sivil toplum kuruluşlarının kurumsal kapasitelerinin artışına katkı sağlamak için bahar ve güz döneminde olmak üzere yılda iki defa organize ettiği KGEP, salgın döneminde gerekli önlemler alınarak yüz yüze gerçekleştirildi. 21-23 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilen eğitimler teorinin yanında uygulamalarda pekiştirildi.   KYA Koordinatörü H. Merve Bircan Altınsoy'un KYA faaliyetlerinden ve KGEP'in işleyişinden bahsetmesi ile açılan program, İLKE Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Nihat Erdoğmuş tarafından gerçekleştirilen  "Kurumsal Yönetim ve Organizasyon" dersi ile devam etti. Erdoğmuş, STK'ların kurumsallaşmasının ve gönüllü ve profesyonel çalışanların gelişmesinin kendi önceliği olduğundan söz etti. Derste temel olarak STK'ların gönüllülüğü kaybetmeden organize bir şekilde nasıl çalışacakları ve sürekliliğin nasıl sağlanacağı ele alındı. Günün ikinci dersi ise Muhammed Halid Durmuş’un “Proje Yazma ve Yönetme” dersiydi. Muhammed Halit Durmuş'un anlatıcılığını yaptığı derste proje yazım süreçlerinde nelere dikkat edilmesi gerektiği hususları konuşuldu. Ayrıca gönüllü katılımcılarla örnek bir proje başvurusu hazırlandı.Programın İkinci günü Gazeteci Hamit Kardaş’ın “Medya İletişimi” dersiyle başladı. Hamit Kardaş derste STK'ların medyayı nasıl daha stratejik kullanabilecekleri ve hangi kanalların STK'lar açısından verimli olabileceği hususlarına değindi. Dersin devamında katılımcılar gruplar halinde örnek bir basın bülteni hazırladılar. İkinci derste ise Nihat Kılıç "Dijital İmkanlar" konusunu ele aldı. Uygulamalı geçen derste Nihat Kılıç, STK'ların kendilerini nasıl görünür kılabileceğine ilişkin tavsiyeler verdi. Son günün ilk dersinde Prof. Dr. Lütfi Arslan "Gönüllü Yönetimi" konusunu işledi. Gönüllülüğün en temel motivasyonunun insanın kendini gerçekleştirmesi olduğunu söyleyen Arslan, gönüllü faaliyetlerinin sürekliliğinin de gönüllülerin azim ve heyecanlarını sürdürmesiyle doğrudan bağlantılı olduğundan söz etti. İkinci dersin başlığı ise “Mali Kaynak Geliştirme ve Yönetme” idi. Davut Pehlivanlı’nın hocalığında işlenen derste STK'lardaki mali yönetimin ne şekilde yürütüleceğine ilişkin tavsiyelerde bulunuldu. Ayrıca Pehlivanlı; iç kontrol sistemi, muhasebe sistemi, raporlama sistemleri gibi önemli başlıkları aktardı. Günün ve programın son dersi ise M. Sıddık Acarlar tarafından "Denetim" başlığı altında işlendi. Acarlar, denetimin her aşamada gerekli olduğunu, özellikle de bir sistem inşasında gerekliği olduğunu vurguladı. Pek çok STK temsilcisinin katılımı ile interaktif bir şekilde gerçekleştirilen Kurumsal Gelişim Eğitim Programı KGEP 2021 Güz Dönemi dersleri, sertifika töreninin ardından  sona erdi.