Logo
STK’larda Kurumsal Öz Değerlendirme Modeli Tanıtıldı

STK’larda Kurumsal Öz Değerlendirme Modeli Tanıtıldı

Kategori: STA Tarih: 25 Ağustos 2021

İLKE İlim Kültür Eğitim Vakfı (İLKE) çatısı altında yer alan Toplumsal Düşünce ve Araştırmalar Merkezi (TODAM), “STK’larda Kurumsal Öz Değerlendirme Modeli” projesini sivil toplumun istifadesine sundu.

 

Sivil toplum kuruluşlarının kapasitesini geliştirmeyi hedefleyen “STK’larda Kurumsal Öz Değerlendirme Modeli” projesi, 24 Ağustos 2021 Salı günü Yenikapı Mevlevihanesi’nde kamu ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katıldığı program ile kamuoyuna tanıtıldı.

Pozitif duygulardan beslenen handikaplarımız var


Açılış ve selamlama konuşmaları ile başlayan programda İLKE Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Sunar “Yakın zamanda yaşadığımız afetlerde gördük ki bir anda Türkiye’nin dört bir yanından gönüllüler ellerinde yardım malzemeleri arama kurtarma ve inşa faaliyetleri ile çok hızlı bir şekilde aksiyon aldılar. Sadece afet anlarında değil normal zamanlarda da sivil toplum çok önemli bir toplumsal katkı ortaya koyuyor. Fakat bizde maalesef pozitif duygulardan beslenen yanlış anlayışlar var gönüllülük hayır mantığı ile yapıldığı için çokta fazla ölçülmemesi yada kurumsallaştırılmaması, geliştirmelere yönelik hedeflerin konulmaması gibi bir takım handikaplarımız var.” dedi.

 

Dünyanın birçok yerinde yönetim alanında ortaya çıkan yeni modellerin yeni sistemlerin var olduğunu ve bunların sivil toplum alanına da uygun bir şekilde aktarıldığını dile getiren Sunar, ülkemizde pozitif duygulardan kaynaklanan hayrı gizleme, hesabını yapmama mantığından sıyrılıp dünyanın büyük problemlerini sivil toplumun sınırlı imkanları ile çözmek için kurumların kapasitelerini geliştirmesi gerektiğine değindi.

 

Gelinen noktada insanların gönüllü şekilde faaliyetlere yönelmiş durumda olduklarını, dolayısı ile aslında gönüllü bir şekilde o alanı geliştirmeye de razı olduklarından hareketle İLKE olarak bir öz değerlendirme sistemi geliştirdiklerini söyledi. STK’larda Kurumsal Öz Değerlendirme Modeli ile herkesin kendi kurumunu nesnel bir şekilde sisteme girip değerlendirebildiği ve bir karne alarak sistemin sunduğu seviye önerilerine göre geliştirmesi gereken alanlarını görebildiği bir web sitesi hazırladıklarını ifade etti.

 

Sivil toplum İLKE için çok önemli

 

İLKE Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Nihat Erdoğmuş konuşmasında “Sivil toplum alanı İLKE olarak çok önemsediğimiz bir alan 2017 yılında kurduğumuz Kurumsal Yönetim Akademisi’nde; strateji geliştirme, organizasyon, yönetim süreçleri ve insan kaynağı oluşturulması gibi birçok konuyu ele aldık ve çeşitli araştırmalar yaparak raporlar hazırladık. Bu faaliyetlerle aslında modelin fikri alt yapısını oluşturduk ve STK ve yönetim meselesinde hazırladığımız modelli bir araca benzetirsek bu öyle bir araç ki göstergeleri oluşturulmuş bütüncül bir şekilde aracı göstergelerden takip edebiliyorsunuz her hangi bir arıza olması durumunda deneme yanılma yoluyla değil de direk göstergelere bakarak gerekli müdahale ve geliştirmeyi yapabiliyorsunuz.” dedi.

 

Açılış konuşmalarının ardından Kurumsal Yönetim Akademisi Koordinatörü Merve Bircan Altınsoy gerçekleştirdiği sunum ile modelin metodoloji, hazırlık ve gelişim süreçlerinden bahsederek web sitesinin kullanımı hakkında katılımcıları bilgilendirdi. 

 

STK’lar için öz değerlendirme modeli web sitesi açıldı

 

STK’larda Kurumsal Öz Değerlendirme Modeli, hazırlanan web sitesi ile kurum ve kuruluşların dijital platformda öz değerlendirmelerini yapma fırsatı sunuyor. Sistem kullanıcılara insan kaynakları yönetiminden-etkinlik yönetimine, gönüllü yönetiminden-denetime kadar kapasite gelişimleri için önemli olan on temel başlıktan her biri için ayrı ayrı ayrıca istenirse bütüncül bir şekilde kurumsal öz değerlendirme imkanı sağlıyor. Kurumlar soruları cevaplandırarak değerlendirmelerini yaptıktan sonra cevaplandırılan başlıklara ait bir kurum karnesi oluşturuluyor, karne içerisinde kuruma geliştirmesi gereken alanlar için yazılı ve görsel geliştirme önerileri sunuluyor.


Web sitesine odm.ilke.org.tr adresinden erişmek mümkün.

Galeri

İlgili İçerikler

III. Sivil Toplum Zirvesi Sonuç Raporu

“Öncü Sivil Toplum: Sivil Toplumda İnsan Yönetimi” temasıyla gerçekleştirilen III. Sivil Toplum Zirvesi, sivil toplum kuruluşlarında insan kaynağı yönetiminin değişen ihtiyaçlarını ve geleceğe yönelik dönüşümünü ele alan kapsamlı bir tartışma zemini sundu. Zirvede, gönüllü yönetimi, değer odaklı liderlik, dijitalleşme, stratejik planlama ve öğrenen organizasyonlar gibi başlıklar altında, sivil toplumun hem bireysel hem de kurumsal kapasitesini artırmaya yönelik yaklaşımlar tartışıldı. İnsan odaklı bir yönetim anlayışının, toplumsal etkiyi kalıcı ve sürdürülebilir kılmadaki önemi vurgulandı.Bu raporda neler bulacaksınız?• 2024 Sivil Toplum Ödülleri kapsamında ödül kazanan kişi ve kuruluşlar• Sivil toplumda insan yönetimi alanındaki güncel eğilimler ve çözüm önerileri• İlham verici proje hikayeleri: İnsan Yönetimi alanında gerçekleştirilen başarılı ve örnek projeler• PiT kişilik envanteri: STK’lar işe alım süreçlerinde nasıl daha etkili kullanılabilir?“Öncü Sivil Toplum: Sivil Toplumda İnsan Yönetimi” Sonuç Raporu, sivil toplum alanının karşılaştığı zorluklara karşı yenilikçi, kapsayıcı ve sürdürülebilir çözümler sunuyor. Rapor, sivil toplum profesyonelleri, sivil toplum yöneticileri ve insan yönetimi alanında çalışan profesyonellere yol gösterici öneriler içeriyor.

09 Temmuz 2025

Kurumsal Gelişim Eğitim Programı'nın 14. Dönem Başvuruları Açıldı!

Sivil Toplum Akademisi’nin 2016 yılından bu yana düzenlediği Kurumsal Gelişim Eğitim Programı 14. Dönem eğitimleriyle devam ediyor! Kurumsal Gelişim Eğitim Programı (KGEP), sivil toplum kuruluşlarının kurumsal kapasitelerinin artırılması ve bu alanda profesyonel ve gönüllü olarak görev yapan kişilerin yetkinliklerinin geliştirilmesini hedefleyen temel bir eğitim programıdır. KGEP, toplumsal sorunlara sivil kuruluşlar aracılığıyla çözüm üretilmesini ve STK’ların ürettikleri fayda ile toplumsal etkilerini artırmalarını desteklemekte; aynı zamanda sivil toplum kültürünün yaygınlaşmasına katkı sunmaktadır. Katılımcılar, bu dönem boyunca insan kaynağı ve gönüllü yönetimi, kurumsal yönetim ve organizasyon, dijital iletişim, kaynak geliştirme, savunuculuk ve proje döngüsü yönetimi olmak üzere altı temel alanda eğitim alacaklardır. Program Hakkında Önemli Bilgiler:• 9-10-11 Temmuz 2025 tarihlerinde İLKE Vakfı'nda gerçekleştireceğimiz KGEP'i eksiksiz tamamlayan katılımcılara katılım belgesi verilecektir.• Alan fark etmeksizin tüm STK'lar başvuruda bulunabilir.  • Program "kapasite geliştirme" eksenli tasarlandığı için tüm dersler bir bütünün parçasıdır ve hepsi aynı öneme sahiptir.  Dolayısıyla katılımcıların 6 farklı ders başlığından en az 5'ine katılması zorunludur.• Programın verimli geçmesi adına kontenjan 30 kişi ile sınırlı tutulmuştur. • Programa katılım için başvuru formu doldurma zorunluluğu bulunmaktadır.• İl dışından gelecek katılımcıların konaklama ve ulaşım maliyetlerini kendilerinin karşılaması beklenmektedir. • Program için herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Program Takvimi Yer: İLKE VakfıTarih: 9-10-11 Temmuz 2025Son Başvuru Tarihi: 27 Haziran 2025 Cuma  Sorularınız için [email protected] adresine ulaşabilirsiniz. Kayıt için formu doldurunuz. 

Kurumsal Gelişim Eğitim Programı (KGEP), 30 STK Temsilcisinin Katılımıyla Gerçekleştirildi

Sivil Toplum Akademisi (STA) tarafından düzenlenen Kurumsal Gelişim Eğitim Programı (KGEP), 9-11 Temmuz 2025 tarihleri arasında İstanbul’da başarıyla tamamlandı. Üç gün süren yoğun programa, Türkiye’de faaliyet gösteren 30 farklı sivil toplum kuruluşundan temsilciler katıldı. Program, katılımcılara yalnızca bilgi aktarmakla kalmayıp, aynı zamanda karşılıklı deneyim paylaşımını ve etkileşimi teşvik eden zengin bir öğrenme ortamı sundu.Eğitim programının temel amacı, STK’ların kurumsal kapasitelerini geliştirmek, yönetim süreçlerini daha verimli hale getirmek ve mevcut toplumsal etkiyi daha sürdürülebilir kılmak olarak belirlendi. Bu doğrultuda, katılımcılar teori ile pratiği buluşturan kapsamlı içeriklerle desteklendi.Program, İLKE Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Av. Ahmet Sait Öner’in yaptığı açılış konuşmasıyla başladı. Ardından, İLKE araştırmacılarının katılımıyla Sivil Toplum Akademisi tanıtıldı ve tanışma oturumu gerçekleştirildi. Katılımcılar, eğitim boyunca altı ana başlık altında şekillenen çeşitli konularla bilgi ve tecrübe kazanma imkânı buldu.İlk gün, Prof. Dr. Nihat Erdoğmuş’un sunduğu “Kurumsal Yönetim ve Organizasyon” dersiyle açıldı. Bu derste, sivil toplum kuruluşlarının amaçları, yapıları ve stratejik yönetim süreçleri detaylı biçimde ele alındı. Günün ikinci yarısında ise Prof. Dr. Mehmet Lütfi Arslan, “İnsan Yönetimi ve Gönüllülük” başlığı altında; gönüllü ve profesyonel çalışanlar arasında denge kurmanın önemi, gönüllülüğün sürdürülebilirliği ve kurumsal gönüllülük politikaları üzerine önemli değerlendirmelerde bulundu.İkinci gün, Kenan Dursun’un yürüttüğü “Dijital İletişim” oturumuyla başladı. Bu eğitimde, dijital iletişimin sadece içerik paylaşımıyla sınırlı kalmayıp, planlı, stratejik ve ölçülebilir bir kurumsal faaliyet olarak ele alınması gerektiği vurgulandı. Ardından Mesut Şen’in verdiği “Kaynak Geliştirme” dersinde; kaynak yaratma yöntemleri, bağışçı ilişkileri, gelir çeşitliliği ve vergi avantajları gibi STK’lar için hayati öneme sahip konular ele alındı.Üçüncü gün, Dilşah Nur Kanmaz’ın gerçekleştirdiği “Savunuculuk” oturumuyla devam etti. Bu oturumda katılımcılar, savunuculuk kavramını benzer faaliyetlerden ayırmayı, farklı bağlamlarda uygun stratejiler geliştirmeyi ve iyi örnekler üzerinden değerlendirme yapmayı öğrendi. Programın kapanış oturumunda ise Vildan Akdoğan Çetinkaya tarafından verilen “Proje Döngüsü Yönetimi” dersiyle, proje kavramının tanımı, kapsam ve operasyon ayrımı, proje başlatma belgeleri ve proje yöneticisinin sorumlulukları gibi konular detaylandırıldı.Programın sonunda, tecrübe paylaşımı bölümünde İLKE Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi Davut Şanver moderatörlüğünde Dr. Erhan Erken konuk edildi. KGEP’in sadece bilgi aktarımını amaçlayan bir eğitim süreci değil; aynı zamanda STK’lar arasında iş birliğini güçlendiren, bağ kurma imkânı sunan bir buluşma ortamı yarattığı vurgulandı. Eğitimi başarıyla tamamlayan katılımcılara belgeleri takdim edildi ve program, toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu.