Logo
Kurumsal Gelişim Eğitim Programı Bahar Dönemi

Kurumsal Gelişim Eğitim Programı Bahar Dönemi

Kategori: STA Tarih: 24 Mart 2018

Kurumsal Gelişim Eğitim Programı, Kurumsal Yönetim Akademisi’nin sivil toplum kuruluşlarının kurumsal kapasitelerinin artışına katkı sağlamak için Bahar ve Güz olmak üzere senede iki kez organize ettiği etkinliktir. Sivil toplum alanında genellikle ihtiyaç duyulan konuların, 6 farklı ders olarak işlendiği, toplamda 3 gün süren eğitim programı STK’larda görev alan yöneticilere yöneliktir. Programda işlenen dersler şu şekildedir:
 

Yönetim ve Organizasyon
Proje Yazma ve Yönetme
Gönüllü Yönetimi
Dijital İmkanlar
Medya İletişimi
Mali Kaynak Bulma ve Yönetme

 

Bahar dönemi KGEP 22/23/24 Mart 2018 tarihinde İLKE Dernek binasında düzenlendi. Kontenjanı 25 olarak belirlenen programa kontenjanın çok üzerinde başvuru gerçekleşmesinden dolayı şartlar zorlanarak kapasite 40’a kadar artırılmış yine de tüm başvuranlara olumlu cevap verilememiştir.

 

Kurumsal Yönetim Akademisi Başkanı Prof.Dr. Nihat Erdoğmuş’un kısa bir selamlama ve tanışma konuşması ile başlayan programda ilk ders olan “Yönetim ve Organizasyon” Sayın Erdoğmuş tarafından sunuldu. Eğitimde STK’larda plan hazırlama ve takibi, kurul ve komisyonların işleyişinde etkinlik ve toplantı yönetimi üzerinde duruldu.
Birinci gün ikinci ders olan Proje Yazma ve Yönetme Ömer Özdinç tarafından verildi. Eğitimde proje tasarımı, proje planlanması, teklif hazırlanması, teklif sunumu ve proje değerlendirme aşamalarından oluşan proje bileşenleri uygulamalı ve detaylı olarak aktarıldı.

 

Eğitim programının 2. Günü Doç. Dr. Mehmet Lütfi Arslan tarafından verilen ve oldukça ilgiyle takip edilen “Gönüllü Yönetimi” dersi ile başladı. Eğitimde gönüllülüğün ekonomik, sosyal ve psikolojik boyutları ve gönüllülük çeşitlerine değinmenin yanında gönüllülerin sivil toplum kuruluşlarında daha aktif olarak görev alması için gereken girişimler hakkında bilgi paylaşıldı.

 

Aynı günün ikinci dersi Nihat Kılıç tarafından verilen “Dijital İmkanlar” idi. Eğitimde, STK’ların reklam, pazarlama, üye ilişkileri, hedef kitleye erişim gibi konuları dijital ortamda nasıl yönetebileceğine genel olarak değinilirken Google, Google reklamları, sosyal medya ortamlarının STK’ların amaçları için nasıl daha etkin kullanılabileceği konusunda ip uçları verildi.

Eğitim programının 3. Günü “Medya İletişimi” dersi ile başladı. Ders Esra Yaman tarafından verildi. Dersin ilk oturumunda öğrenilen teorik bilgiler ikinci oturumda pratik çalışmalar ile ürün haline geldi. Eğitimde stratejik iletişim planlamasının nasıl hazırlanabileceği, iletişim ve medya ilişkilerinin önemine, medya iletişiminde kullanılan araçlara değinildi.
Günün ve programın son dersi Dr. İbrahim Taşdemir tarafından “Mali Kaynak Bulma ve Yönetme” başlığında gerçekleşti. Eğitimde başta bağışlar, fon oluşturma ve iş geliştirme olmak üzere STK’lar için kaynak bulma ve geliştirme konularında bilgi ve uygulamalar paylaşıldı. Günümüzde STK’ların gündeminde yer edinen ulusal ve uluslararası fon kaynaklarına ulaşma ve kullanabilme konusu da ayrıca ele alındı.

 

Program son aşamasında sertifika töreni düzenlendi. Eğitimlere eksiksiz katılım sağlayanlara sertifikaları takdim edildi. Törende oldukça farklı bir enstantane de yaşandı: programın gerçekleşmesinde emeğe geçenlere teşekkür mahiyetinde hazırlanan belgeler katılımcıların isteği üzerine katılımcılar tarafından büyük bir mutluluk ile tek tek İLKE Derneği personeline takdim edildi. Program aile fotoğrafı çekimi sonrasında bitti.

İlgili İçerikler

III. Sivil Toplum Zirvesi Sonuç Raporu

“Öncü Sivil Toplum: Sivil Toplumda İnsan Yönetimi” temasıyla gerçekleştirilen III. Sivil Toplum Zirvesi, sivil toplum kuruluşlarında insan kaynağı yönetiminin değişen ihtiyaçlarını ve geleceğe yönelik dönüşümünü ele alan kapsamlı bir tartışma zemini sundu. Zirvede, gönüllü yönetimi, değer odaklı liderlik, dijitalleşme, stratejik planlama ve öğrenen organizasyonlar gibi başlıklar altında, sivil toplumun hem bireysel hem de kurumsal kapasitesini artırmaya yönelik yaklaşımlar tartışıldı. İnsan odaklı bir yönetim anlayışının, toplumsal etkiyi kalıcı ve sürdürülebilir kılmadaki önemi vurgulandı.Bu raporda neler bulacaksınız?• 2024 Sivil Toplum Ödülleri kapsamında ödül kazanan kişi ve kuruluşlar• Sivil toplumda insan yönetimi alanındaki güncel eğilimler ve çözüm önerileri• İlham verici proje hikayeleri: İnsan Yönetimi alanında gerçekleştirilen başarılı ve örnek projeler• PiT kişilik envanteri: STK’lar işe alım süreçlerinde nasıl daha etkili kullanılabilir?“Öncü Sivil Toplum: Sivil Toplumda İnsan Yönetimi” Sonuç Raporu, sivil toplum alanının karşılaştığı zorluklara karşı yenilikçi, kapsayıcı ve sürdürülebilir çözümler sunuyor. Rapor, sivil toplum profesyonelleri, sivil toplum yöneticileri ve insan yönetimi alanında çalışan profesyonellere yol gösterici öneriler içeriyor.

16 Ağustos 2025

Proje Yazma Atölyesi

Sivil Toplum Akademisi olarak sivil toplumun konuları, sorunları ve ihtiyaçlarını gözeten çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kapasite geliştirme eğitimleri kapsamında bu defa STK'ların ihtiyaç duyduğu konulardan biri olan "proje yazma" konusunu ele alıyoruz. Proje Koordinatörü Şeyma Karasu tarafından verilecek bu eğitimde, projenin ne olduğu, nasıl hazırlandığı, hibe sağlayan kurumlar, proje analiz ederek yazım dili ve yapıları, ele alınacaktır. Ayrıca katılımcılar, ekip çalışması simülasyonuyla pratik yaparak deneyim kazanacaklar.  Bu Eğitimde Neler Öğreneceksiniz?• Proje üretme süreçlerine ve hibe başvuru sistematiğine dair temel bilgi kazanma• Fikir geliştirme, bu fikri projeye dönüştürme ve proje yazım diline hâkim olma becerisi kazanma• Ekip içinde iletişim kurma, görev paylaşma ve sorumluluk alma deneyimi yaşama• Kendi proje fikrini yazıya dökme, sunma ve savunma pratiği yapma Eğitime Kimler Katılabilir?• Sivil toplum çalışanları • Sivil toplum gönüllüleri• STK’ların proje birim çalışanları  *Kontenjan sınırlıdır!*Eğitim yüz yüze gerçekleştirilecektir. *Son Başvuru Tarihi: 08.08.2025 Cuma Sorularınız için [email protected] adresine ulaşabilirsiniz. Kayıt olmak için formu doldurunuz. 

Akademik Gelişim Seminerleri 4| Yönetim Araştırmalarında Bağlam

Kurumsal Yönetim Akademisi tarafından düzenlenen, lisansüstü düzeydeki öğrencilerin akademik gelişimlerine katkı sağlamayı amaçlayan akademik gelişim seminerlerinin dördüncüsü, Doç. Dr. Erkan Erdemir ile “Yönetim Araştırmalarında Bağlam” başlığı altında, 20 Şubat Salı günü gerçekleştirilmiştir.“Neden bağlamı konuşmalıyız?” sorusu ile başlayan seminer, örgüt kuramlarının evrenselliği sorunu, evrensellik ve yerellik tartışması üzerinden devam etti. Merkez-çevre ilişkisinin ele alındığı seminerde, entelektüel emperyalizmin aşamaları ve sonuçları incelendi. Akademik bağımlılıktan kurtularak bağlama özgü çalışmaların öneminin vurgulandığı seminerde, ülkelerde yapılan bağlama özgü çalışma örneklerine de yer verildi.Etkinlik Erkan Erdemir'e katkılarından ötürü plaket verilmesiyle son buldu.