Logo
İLKE HEYETİ PAKİSTAN’I ULUSLARARASI İLİŞKİLER VE İŞ BİRLİKLERİ GELİŞTİRMEK İÇİN ZİYARET ETTİ.

İLKE HEYETİ PAKİSTAN’I ULUSLARARASI İLİŞKİLER VE İŞ BİRLİKLERİ GELİŞTİRMEK İÇİN ZİYARET ETTİ.

Kategori: Kurumsal Tarih: 18 Şubat 2022

İLKE İlim Kültür ve Eğitim Vakfı (İLKE) Heyeti,1-7 Ocak 2022 tarihleri arasında Pakistan’a gerçekleştirdiği kurumsal ziyaretler çerçevesinde sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve araştırma merkezlerini ziyaret etti. Pakistan’da yer alan Üniversiteler, Araştırma Merkezleri, Düşünce Kuruluşları ve Sivil Toplum Kuruluşlarına gerçekleştirilen ziyaretler ile İLKE Vakfı ve Kurumlarının faaliyet alanları ile ilgili uluslararası ilişki ve iş birliklerinin geliştirilmesi amaçlanmıştır. Heyette İLKE Genel Sekreter Abdullah Serenli ve Dış İlişkiler Koordinatörü Ahsan Shafiq' yer aldı.




ÜNİVERSİTELER VE ARAŞTIRMA MERKEZLERİ ZİYARET EDİLDİ 

02 Ocak Pazar günü Al-Minhaj Üniversitesinin Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı Dr. Hussain Mohi-ud-Din Qadri ile gerçekleştirilen görüşme de Dr. Hussain Mohi-ud-Din Qadri ‘nin ilgi alanının İslam Ekonomisi ve Finansı üzerine olması İKAM çalışmalarına yakın ilgi gösterilmesine ve bu alanda ortak programlar gerçekleştirilmesi konusunda olası iş birlikleri yapılabileceğine kanaat getirilmiştir. 

03 Ocak pazartesi günü Lahor Üniversitesinden Dr. Awais Raoof ile yapılan görüşme sonucunda TODAM çalışmaları bağlamında akademik değişim programları veya yayın ortaklığı yapılabilineceği üzerine kanaat getirilmiştir.

İLKE heyeti daha sonra, Pakistan’ın en büyük ve en eski kamu üniversitesi olan Penjap Üniversitesi’nin dekanı Dr. Ishtiaq Ahmad Gondal ile görüşme gerçekleştirmiştir. 

Daha sonra, Refah Üniversitesi’nden Dr. Anis Ahmad ile görüşme gerçekleştirilen görüşmede üniversitenin Islamic Center of Bussiness merkezinin İGİAD’ın iş ahlakı ve etik alnında yaptığı çalışmalara ilgisini ortaya çıkarmış ve gelecekteki muhtemel iş birlikleri hakkında görüşüldü.

07 Ocak pazartesi günü Allama Iqbal Üniversitesi ile İLKE Vakfı arasında iyi niyet protokolü imzalanmış, çeşitli alanlarda iş birliği hakkında müzakereler gerçekleştirilmiştir. 

İLKE heyetinin Uluslararası İslam Ekonomisi Araştırma Merkezi (ICRIE) ile ortak iş birlikleri değerlendirilmiş,Güvenlik, Strateji ve Politika Araştırmaları Merkezi (CSSPR) ile ise Toplumsal Değişim Endeksi projesine özelinde olmak üzere, TODAM çalışmaları üzerinde iş birlikleri olası görülmektedir.

Şeyh Zaid İslam Çalışmaları Merkezi ne yapılan ziyaret ile birlikte ise, İLEM’in İslam Düşünce Atlası projesine ilgi göstermiş ve çalışma ile ilgili ortak iş birliği hakkında değerlendirmelerde bulunulmuştur.

 

İLKE HEYETİ PAKİSTAN’DA DÜŞÜNCE VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI İLE EĞİTİM KURUMLARINA ZİYARET GERÇEKLEŞTİRDİ.

İLKE heyetinin Sürdürülebilir Kalkınma Programı Kuruluşu’na (SDPI) gerçekleştirdiği ziyareti ile Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Abid Qayum Sulehri ile görüşülmüş ve heyetler dahilinde karşılıklı iyi niyet protokolü imzalanmıştır. Heyetin Politik Çalışmalar Merkezi (IPS) ziyaretinde ise kurumların güncel çalışmaları hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

İLKE heyeti tarafından Pakistan Hayırseverlik Kurumları Merkezi’ne (PCB) ziyaret gerçekleştirildi. Akademik Kalite Derneği (AFAQ) ‘ne yapılan ziyaret ile Kurum başkanı Kamran Rafi ile görüşülmüş, YEKDER ve AFAQ arasında, müfredat ve materyal geliştirme konularında iş birliği imkanı üzerine görüşmeler gerçekleştirildi. İLKE Vakfı heyeti daha sonra, Uhuvvet Vakfı, Gazali Eğitim Vakfı (GET), Pakistan İslam Talebe Cemiyeti, Hubeyb Vakfı ve El-Hikme Vakfı’na sırasıyla ziyaretlerde bulundu.

İLKE Heyetinin Pakistan’daki eğitim kurumlarına gerçekleştirdiği ziyaretler sırasında Dar’ul Erkam Okullarının genel müdürü Syed Waqas Jafri ile görüşmüş ve eğitim-öğretim programları hakkında bilgi alışverişinde bulunmuşlardır.

Heyet daha sonra diğer eğitim kurumlarını ziyaret ederek Uhuvvet Kolejleri ve Pak-Türk Maarif Okulları müdürleri ile görüşerek eğitim metodları gibi konularda karşılıklı görüş alışverişinde bulunmuşlardır.

 

İLKE HEYETİ TÜRKİYE-URDU HABER KANALINA İLKE VAKFI VE FALİYETLERİ HAKKINDA DEMEÇ VERDİ

İLKE heyeti Türkiye ile ilgili anlık haberleri Urduca dili ile yayın yapan dijital haber kanalı ve youtube kanalı bulunan Başkan Muhammad Hassaan ile görüştü. Haber sitesi için İLKE Vafkı hakkında mülakat yapılmış ve İLKE heyeti Youtube yayınına demeç verdi.

 

İLKE HEYETİ CEMAATİ İSLAMİ PAKİSTAN BAŞKANI SİRAJ UL HAQ ‘I ZİYARET ETTİ.

İLKE Heyeti Lahor şehrinde bulunan Mansoora merkezini ziyareti sırasında Cemaati İslami Pakistan başkanı Siraj Ul Haq tarafından İLKE heyeti başkanına hediye takdim etti.

İlgili İçerikler

Türkiye'deki Düşünce Kuruluşları İLKE'de Buluştu

Türkiye'de faaliyet gösteren düşünce kuruluşları ve araştırma merkezlerinin yönetici ve temsilcilerinin yanı sıra birçok akademisyen  İLKE Vakfı'ndaki istişare toplantısında buluştu.  Al-Sharq Forum ve Al- Sharq Strateji Merkezi, IRAM, SETA, Ummatics Enstitüsü, IIIFO, Maqasid Enstitüsü, BİSAV, CIGA, USUL Academy, ESAM, IIIT ve RWAQ gibi prestijli kuruluşların temsilcileri ve yöneticileri katılımcılar arasında yerini aldı. Toplantı Prof. Dr. Nihat Erdoğmuş'un başkanlığında ve İLKE Dış İlişkiler Koordinatörü Ahsan Shafiq'in moderatörlüğünde gerçekleşti. Yuvarlak masa toplantısına katılan akademisyenler ve kuruluşların temsilcileri,  karşılaştıkları zorluklar, eksiklikler ve sorunlarla mücadele etme yöntemleri üzerine konuştular. Toplantıda ortaya konan entelektüel katkılar katılımcılara farklı bakış açıları ve fikirler sağladı. Düşünce kuruluşlarının karar alıcılara ulaşmada karşılaştığı zorluklar, aşağıdan yukarıya yaklaşımlar ve işbirliğinin önemine dair yapılan tartışmalar Müslüman dünyadaki düşünce kuruluşlarının rolüne ilişkin değerli içgörüler sundu.