Logo
GETU Soyal Politika Rapor Çalıştayı Gerçekleştirildi

GETU Soyal Politika Rapor Çalıştayı Gerçekleştirildi

Kategori: Kurumsal Tarih: 18 Ocak 2020

    Kurulduğu günden bu yana toplumu tanıma, anlama, toplumun ihtiyaçlarından haberdar olarak iş üretme, problemleri çözüm odaklı çalışmalar yapmayı kendisine şiar edinen İLKE İlim Kültür Eğitim Vakfı, Geleceğin Türkiyesi Projesi kapsamında yeni raporlar üretmeye devam ediyor.

    2020 yılı içerisinde yayımlanacak Geleceğin Türkiyesi Sosyal Politikalar Raporu için 18 Ocak Cumartesi günü vakıf merkezinde Doç. Dr. Mehmet Fatih Aysan moderatörlüğünde çeşitli üniversitelerden  akademisyenlerin katılımıyla Geleceğin Türkiyesinde Sosyal Politikalar başlıklı rapor çalıştayı gerçekleştirildi.

    Çalıştayda sosyal politikaya teorik yaklaşım, dünyada ve Türkiye'de sosyal politika uygulamaları, sosyal politika uygulama alanlarına yönelik öneriler gibi konu başlıkları müzakere edildi.


    Galeri

    İlgili İçerikler

    Toplumun Görünümü 2022: Salgın Sonrası Toplum

    2020 başından 2022 sonlarına dek insanlığın ortak gündemi olan Covid-19 salgını hayatın kıyılarından yavaş yavaş çekiliyor. Kapanma, izolasyon, maske, mesafe, temas, doz gibi kavramlar geride kalırken artık salgının tıbbi olduğu kadar toplumsal, ekonomik ve kurumsal boyutlarını çok boyutlu şekilde muhasebeden geçirmek gerekiyor. Soru basit ama zorlu: Salgın sonrası toplum evlilikten yaşlanmaya, hukuktan şehirleşmeye her alanda ne yöne gidiyor? Salgından ne öğrendik, ne öğrenmeliyiz?Toplumun Görünümü 2022 raporu bu soruya cevaben Salgın Sonrası Toplum temasında hazırlandı. 16 farklı kategoride kilit göstergeler üzerinden salgın deneyimi ve salgın sonrasına geçişte açığa çıkan dinamikler incelendi. Sağlık, aile, eğitim, çalışma hayatı ve eşitsizlikler konularında uzmanların hazırladığı ayrıntılı analizler, toplumsal gidişatın çok boyutlu yapısına ışık tutuyor. Toplumun Görünümü 2022 raporu, temel bulgular ve önerileriyle araştırmacılar, politika yapıcılar, sivil toplum ve sektörler için salgın sonrasına geçişi veri temelli bir perspektifle değerlendiriyor. 

    09 Kasım 2020

    Geleceğin Türkiyesinde Sosyal Politikalar

    Geleceğin Türkiyesinde Sosyal Politikalar RaporuİLKE İlim Kültür Eğitim Vakfı, Türkiye’nin gelecek vizyonuna katkı sağlamak amacıyla başlattığı “Geleceğin Türkiyesi” projesini sürdürmeye devam etmektedir. Projenin altıncı raporu olan “Geleceğin Türkiyesinde Sosyal Politikalar”, Türkiye’nin sosyal politikalar alanında sahip olduğu sorunların neler olduğunu ve nedenlerini tespit ederek nasıl çözülebileceğine dair çözüm önerileri getirmektedir.Bu minvalde rapor, içerisinde bulunduğumuz kritik dönemeçte politika yapıcılarına yeni bir alternatif sunma görevi görmektedir. Sosyal harcamaları değil, sosyal refahı önceleyen; çatışmayı değil kurumlar ve paydaşlar arası dayanışmayı vurgulayan kapsayıcı yaklaşımıyla, topluma huzurlu bir yaşam sunmanın ipuçlarını üç temel amaç ve altı temel koşul vizyonuyla somut biçimde vermektedir.

    İktisat İzleme Raporu 2021 Kamuoyuna Tanıtıldı!

    İLKE İlim Kültür Eğitim Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren İslam İktisadı Araştırma Merkezi (İKAM), İktisat İzleme Raporlarının üçüncüsü olan İktisat İzleme Raporu 2021’i 1 Haziran 2022 tarihinde Altunizade Mercure Hotel’de kamuoyuna sundu. Raporun editörlüğünü üstlenen Doç. Dr. Taha Eğri rapor sunumunda moderatör olarak yerini aldı. Rapor sunumu, Doç. Dr. Taha Eğri moderatörlüğünde üç oturum şeklinde gerçekleşti. Rapor sunumunun ilk oturumunda Doç. Dr. Cengizhan Yıldırım, Türkiye’nin 2021 makroekonomik görünümü veriler ışığında değerlendirdi.  Sunumun ikinci oturumu, Dr. Özer Selçuk’un 2021 yılı için stratejik sektörler olarak seçilen tarım, savunma, bilişim ve enerji sektörlerinin değerlendirmesi ile devam etti. Sunumun üçüncü oturumu ise Dr. Yunus Emre Gürbüz’ün İslam iktisadının ve katılım sigortacılığının gelişimini ele alması ve değerlendirmesi ile sona erdi. Program, rapor sunumu sonrasında katılımcıların sorularını ve değerlendirmeleri dile getirmelerinin ardından nihayete erdi.Raporda Neler Yer Alıyor? Raporun giriş kısmında 2021'in ekonomik olayları kronolojik olarak ele alınıyor. Böylece, okuyucuya yıl bazında genel bir fotoğrafını göstermeyi hedefliyoruz. Raporun ilk bölümünde 2021 yılının makroekonomik görünümü inceleniyor. İkinci bölümünde Alan İzleme Raporlarında kritik sektörler olarak takip edilen tarım, savunma, enerji ve bilişim sektörlerinin 2021 yılı değerlendirmesi yapılıyor. Üçüncü bölümde 2021 yılında Türkiye’de İslam iktisadının genel durumu değerlendiriliyor. Dördüncü bölümde ise Türkiye’de katılım sigortacılığının mevcut durumu ve yapısı ele alınıyor. Bu dört ana bölümün devamı olarak enflasyon, döviz kuru, gelir dağılımı, küresel emtia fiyatları ve özelleşen sağlık sektörüne dair görüş yazıları da raporda yer almaktadır. Rapor okurlarına uzman görüşleri ve incelemelerinin yer aldığı geniş bir 2021 genel görünümü sunmaktadır.