Logo

Sivil Toplum Dizisi Tanıtım Toplantısı

Kategori: Yuvarlak Masa Tarih: 24 Ocak 2023

Etkinlik Detayları

Özet

Stk'larda Gnll ve Profesyonel alma kopyas
 

Sivil Toplum Dizisi Tanıtım Toplantısı

 

 

Bir İLKE Vakfı markası olan Nokta Kitap ve Sivil Toplum Akademisi (STA) tarafından düzenlenen Sivil Toplum Dizisi Tanıtım Toplantısında Prof. Dr. Nihat Erdoğmuş’un yazar ve editör olarak katkı sunduğu kitaplar üzerine müzakere yapılacak. 

Sivil toplum kuruluşlarının sayısındaki artış, bu mekanizmalarda kurumsallaşma ve nitelikli insan kaynağı ihtiyacını da aynı doğrultuda artırmakta ancak bu ihtiyaçların nasıl karşılanacağına ilişkin bilgi ve beceri eksikliği sebebiyle yeterli düzeyde ilerleme kaydedilmemektedir. Dünyada ve Türkiye’de sivil toplum kuruluşlarının gönüllülük ruhunu kaybetmeden daha organize ve verimli çalışmaları ve sürekliliği sağlamaya yönelik sistemleri kurmaları önemli ve öncelikli bir konu haline gelmiştir. 

Tam da bu noktada sizleri bir İLKE Vakfı markası olan Nokta Kitap'ın , Sivil Toplum Dizisi bünyesinde yayımladığı Sivil Toplum Kuruluşlarında Kurumsal Yönetim - Temel Meseleler ve Güncel Yönelimler, Management in Non-Governmental Organizations - Basic Issues and Current Trends ve Sivil Toplum Kuruluşlarında Gönüllü ve Profesyonel Çalışma kitaplarının müzakere edileceği tanıtım toplantısına davet ediyoruz.

Program yüz yüze olacak ve online yayın yapılmayacaktır.

Aşağıdaki belirtilen bağlantı ile Kitap Tanıtım Toplantısı programına kayıt yaptırabilirsiniz.

 
Kayıt için Tıklayınız
 
 

Prof. Dr. Nihat Erdoğmuş Kimdir?

1992 yılında Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek Lisansını İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Davranış Bilimleri Anabilim Dalında 1995 yılında tamamladı. 1998 yılında Sakarya Üniversitesi Yönetim ve Organizasyon Bilim Dalında doktora derecesi aldı. 1999 yılında İşletme Yönetimi alanında Doçent, Nisan 2005 yılında ise Yönetim ve Organizasyon alanında Profesör oldu. Halen Yıldız Teknik Üniversitesi İşletme Bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Çalışmalarında kurumsal kapasitenin yapısal ve yönetsel bakımdan geliştirilmesi, değişim yönetimi, yönetim psikolojisi, kariyer kimliğinin oluşumu ve değişimi konularına odaklanmaktadır. Son yıllarda STK’ların yönetimi ve yükseköğretimin yönetimi ilgilendiği alanlar arasındadır.

İlgili İçerikler

III. Sivil Toplum Zirvesi Sonuç Raporu

“Öncü Sivil Toplum: Sivil Toplumda İnsan Yönetimi” temasıyla gerçekleştirilen III. Sivil Toplum Zirvesi, sivil toplum kuruluşlarında insan kaynağı yönetiminin değişen ihtiyaçlarını ve geleceğe yönelik dönüşümünü ele alan kapsamlı bir tartışma zemini sundu. Zirvede, gönüllü yönetimi, değer odaklı liderlik, dijitalleşme, stratejik planlama ve öğrenen organizasyonlar gibi başlıklar altında, sivil toplumun hem bireysel hem de kurumsal kapasitesini artırmaya yönelik yaklaşımlar tartışıldı. İnsan odaklı bir yönetim anlayışının, toplumsal etkiyi kalıcı ve sürdürülebilir kılmadaki önemi vurgulandı.Bu raporda neler bulacaksınız?• 2024 Sivil Toplum Ödülleri kapsamında ödül kazanan kişi ve kuruluşlar• Sivil toplumda insan yönetimi alanındaki güncel eğilimler ve çözüm önerileri• İlham verici proje hikayeleri: İnsan Yönetimi alanında gerçekleştirilen başarılı ve örnek projeler• PiT kişilik envanteri: STK’lar işe alım süreçlerinde nasıl daha etkili kullanılabilir?“Öncü Sivil Toplum: Sivil Toplumda İnsan Yönetimi” Sonuç Raporu, sivil toplum alanının karşılaştığı zorluklara karşı yenilikçi, kapsayıcı ve sürdürülebilir çözümler sunuyor. Rapor, sivil toplum profesyonelleri, sivil toplum yöneticileri ve insan yönetimi alanında çalışan profesyonellere yol gösterici öneriler içeriyor.

15 Nisan 2025

Sivil Toplum için Dijital Beceriler Atölyesi

Sivil Toplum Akademisi, Kapasite Geliştirme Eğitim Serisine  “Sivil Toplum İçin Dijital Beceriler Atölyesi” ile Devam Ediyor Sivil Toplum Akademisi olarak sivil toplumun konuları, sorunları ve ihtiyaçlarını gözeten çalışmalarımıza devam ediyoruz Kapasite geliştirme eğitimleri kapsamında bu defa STK’ların dijital medya becerilerini güçlendirmeye odaklanıyoruz. Sivil toplum kuruluşlarının (STK) dijital medyada görünürlüklerini artırmalarına destek olmak amacıyla, uzman eğitmenler tarafından verilecek 6 haftalık kapsamlı eğitim programı, STK'ların dijital dünyada etkili bir varlık göstermeleri için stratejik iletişim, içerik üretimi, sosyal medya yönetimi ve dijital kampanya planlama gibi konuları kapsıyor.  TarihSaatEğitim TarihiEğitmen15.04.202510:00 - 16:00Dijital Medya Stratejisi, Planlama ve AraçlarKenan Dursun24.04.202510:00 - 16:00Sosyal Medya YönetimiKenan Dursun28.04.202510:00 - 16:00E-posta Temelli Bülten YayıncılığıÖmer Burak Tek06.05.202510:00 - 16:00Dijitalde Etkili Kampanya SüreçleriSelvanur Yazıcı Sezgin13.05.202510:00 - 16:00Etkin Meta Kullanımı ve GüvenlikBurak Karagöl20.05.202510:00 - 16:00STK'lar için Yapay Zeka Araçlarının KullanımBüşra Begçecanlı Eğitime Kimler Katılabilir? • Sivil Toplum Çalışanları • Sivil Toplum Gönüllüleri • STK’ların kurumsal iletişim çalışanları  Tarih: 15 Nisan - 23 Mayıs 2025  Saat: 10:00 - 16:00 Yer: İLKE Vakfı / İstanbul   *Kontenjan sınırlıdır! *Eğitim yüz yüze gerçekleştirilecektir.  *Son Başvuru Tarihi: 4 Nisan 2025, Cuma Sorularınız için [email protected] adresine ulaşabilirsiniz.   

Sivil Toplum ve Politika Yapımı: Ortak Akıl Arayışı Semineri Gerçekleşti!

Sivil Toplum Akademisi (STA) tarafından düzenlenen ve Sivil toplumun kamusal karar alma süreçlerine katılımını tartışmak amacıyla düzenlenen Türkiye’nin önde gelen sivil toplum temsilcileri, politikacılar, öğrenciler ve kamu aktörlerini bir araya getirerek geniş bir katılımla Sivil Toplum ve Politika Yapımı: Ortak Akıl Arayışı Semineri, 23 Ocak 2025 tarihlerinde başarıyla gerçekleştirildi. Seminerde, "Türkiye’de Vatandaşların ve Sivil Toplum Örgütlerinin Kamusal Kararlara Katılımı" başlıklı Politika Notu'nun bulguları ve önerileri detaylı bir şekilde ele alındı. Politika notu çerçevesinde, katılımcı demokrasinin güçlendirilmesine yönelik önemli başlıklar tartışıldı. Ele alınan konular arasında; sivil toplum örgütlenmesinin tarihsel gelişim seyri, temsili demokrasi anlayışındaki çıkmazlar, sivil toplum ve devlet diyaloğundaki sınırlılıklar, komisyon çalışmalarına sivil toplum örgütlerinin (STÖ) davet edilme durumları, torba kanun süreçleri ve katılım için dijital araçların kullanımı yer aldı. Seminerde, etkili bir izleme mekanizmasının eksik olduğu ve Türkiye’deki karar alma süreçlerinde aksayan noktaların giderilmesinin kritik öneme sahip olduğu vurgulandı. Bu kapsamda, Dr. Yakup Levent Korkut’un şu sözleri dikkat çekti: “Türkiye katılımcılığı sandık kadar içine sindirmiş değil. Bu nedenle hâlâ ciddi sorunlar yaşıyoruz.” Ayrıca, Bahadır Yeşilırmak’ın şu tespiti, yasama sürecindeki hızlanmayla ilgili önemli bir veri sundu: “2002’de bir kanun teklifinin yasalaşma süresi 121 günken, 2022’de bu süre 22 güne düşmüş durumda. Yasalaşmada yaklaşık 6 kat hızlanma var. Ancak bürokrasi bu hıza yetişmekte zorlanıyor.” Etkinlik boyunca, sivil toplum ve kamu kurumları arasındaki iş birliğini artırmanın ve ortak akıl oluşturarak daha güçlü bir diyalog ortamı yaratmanın önemi vurgulandı. Soru-cevap bölümünde katılımcılardan gelen sorular yanıtlanarak fikir alışverişi gerçekleştirildi. Seminer, katılımcılardan büyük ilgi görerek Türkiye’de sivil toplumun politika yapım süreçlerindeki etkisini artırmaya yönelik önemli bir adım olarak değerlendirildi. Etkinlik sonunda yapılan değerlendirmede şu ortak mesaj öne çıktı. “Halkı temsil eden karar alıcılar var, fakat bir katılımcı demokrasi henüz yok. Bunun inşasını gerçekleştirmemiz gerekiyor. Yasama yapımından yönetmelik oluşturmaya, bütçe yapmaya ve yolsuzlukları önlemeye kadar her alanda güçlü bir demokrasi, güçlü bir sivil toplumun eseridir.”