Logo

PGE 2 | İletişim ve İkna

Kategori: Eğitim Tarih: 29 Nisan 2017

Etkinlik Detayları

Özet

Akademi’nin 2017 yılı faaliyetleri “Profesyonel Gelişim Eğitimleri” dizisinin birinci eğitimi, yönetim psikolojisi uzmanı İbrahim Zeyd Gerçik’in “İletişim ve İkna” eğitimi ile devam etmiştir. Eğitim 29 Nisan 2017 Cumartesi tarihinde İLKE Merkez binasında düzenlemiştir. Katılımın ücretsiz olduğu eğitim STK’larda profesyonel ve gönüllü çalışanlara açık şekilde organize edilmiştir.

İletişim ve İkna başlıklı eğitimde şu konular üzerinde durulmuştur:

  • Liderliğin Omurgası: Güven İnşası
  • İnsanı Harekete Geçirme: Sevgiİnşası
  • İknanın Ahlaki İlkeleri

Hatırlarda uzun süre kalmaya aday bazı konular üzerinde duruldu:

İnsan, nisyan (unutmak) ve ünsiyet (tutunmak-bağ kurmak) kelimelerinden gelen iki köke sahiptir. İkna için güvenin şart, güven ise umursamakla, karşıdaki varlığı kabul etmekle başlar; güçlünün yanlış yaptığında yanlışını söylemekle güven pekişir.

İbrahim Zeyd Hoca, seminer esnasından bazı film enstantenelerinden de yararlanmış ve bu şekilde mesajı güçlendirme yolunu tercih etmiştir. İlişkide, muhatabın güçlü yönlerine odaklanıp, geri besleme ile zenginleşme sağlanabileceği aktarıldı. Sabır ise, öz-kontrol, olgunlaşma süresi gelinciye kadar elinden gelenin en iyisini yapma süreci olduğu belirtildi.

İkna ve İletişim eğitimi, karşılıklı oturma düzeninde, soru-cevap formatında gerçekleşti. Program sonunda İLKE Genel Sekreteri Kadir Yaman, vermiş olduğu seminer ile Kurumsal Yönetim Akademisi’ne katkılarından dolayı İbrahim Zeyd Gercik’e teşekkür plaketi takdim etti. İletişim ve İkna eğitimi katılımcılarla çekilen hatıra fotoğrafıyla son buldu.

İlgili İçerikler

III. Sivil Toplum Zirvesi Sonuç Raporu

“Öncü Sivil Toplum: Sivil Toplumda İnsan Yönetimi” temasıyla gerçekleştirilen III. Sivil Toplum Zirvesi, sivil toplum kuruluşlarında insan kaynağı yönetiminin değişen ihtiyaçlarını ve geleceğe yönelik dönüşümünü ele alan kapsamlı bir tartışma zemini sundu. Zirvede, gönüllü yönetimi, değer odaklı liderlik, dijitalleşme, stratejik planlama ve öğrenen organizasyonlar gibi başlıklar altında, sivil toplumun hem bireysel hem de kurumsal kapasitesini artırmaya yönelik yaklaşımlar tartışıldı. İnsan odaklı bir yönetim anlayışının, toplumsal etkiyi kalıcı ve sürdürülebilir kılmadaki önemi vurgulandı.Bu raporda neler bulacaksınız?• 2024 Sivil Toplum Ödülleri kapsamında ödül kazanan kişi ve kuruluşlar• Sivil toplumda insan yönetimi alanındaki güncel eğilimler ve çözüm önerileri• İlham verici proje hikayeleri: İnsan Yönetimi alanında gerçekleştirilen başarılı ve örnek projeler• PiT kişilik envanteri: STK’lar işe alım süreçlerinde nasıl daha etkili kullanılabilir?“Öncü Sivil Toplum: Sivil Toplumda İnsan Yönetimi” Sonuç Raporu, sivil toplum alanının karşılaştığı zorluklara karşı yenilikçi, kapsayıcı ve sürdürülebilir çözümler sunuyor. Rapor, sivil toplum profesyonelleri, sivil toplum yöneticileri ve insan yönetimi alanında çalışan profesyonellere yol gösterici öneriler içeriyor.

28 Kasım 2025

Kurumsal Gelişim Eğitim Programı'nın 15. Dönem Başvuruları Açıldı!

Sivil Toplum Akademisi’nin 2016 yılından bu yana düzenlediği Kurumsal Gelişim Eğitim Programı 15. dönem eğitimleriyle devam ediyor!Kurumsal Gelişim Eğitim Programı (KGEP), sivil toplum kuruluşlarının kurumsal kapasitelerinin artırılması, bu alanda profesyonel ve gönüllü olarak görev yapan kişilerin yetkinliklerinin geliştirilmesini hedefleyen temel eğitim programıdır.  KGEP,  toplumsal sorunlara sivil kuruluşlar aracılığıyla çözüm üretilmesini desteklemektedir. Aynı zamanda STK’ların fayda ve etkilerini güçlendirmelerine katkı sağlayarak, sivil toplum kültürünün yaygınlaşmasında öncülük etmektedir.Katılımcılar, bu dönem; kurumsal yönetim ve organizasyon, insan kaynağı ve gönüllü yönetimi, dijital iletişim, kaynak geliştirme, proje döngüsü yönetimi olmak üzere beş temel alanda eğitim alacaklardır.Program Hakkında Önemli Bilgiler:28-29-30 Kasım 2025 tarihlerinde İstasyon Gaziantep'te gerçekleştireceğimiz KGEP'i eksiksiz tamamlayan katılımcılara katılım belgesi verilecektir.Alan fark etmeksizin tüm STK'lar başvuruda bulunabilir.  Program "kapasite geliştirme" eksenli tasarlandığı için tüm dersler bir bütünün parçasıdır ve hepsi aynı öneme sahiptir.  Dolayısıyla katılımcıların 5 farklı ders başlığından en az 4'üne katılması zorunludur.Programın verimli geçmesi adına kontenjan 35 kişi ile sınırlı tutulmuştur. Programa katılım için başvuru formu doldurma zorunluluğu bulunmaktadır.İl dışından gelecek katılımcıların konaklama ve ulaşım maliyetlerini kendilerinin karşılaması beklenmektedir. Program için herhangi bir ücret talep edilmemektedir.Programa kabul durumuyla ilgili bilgilendirme e-posta yoluyla yapılmaktadır. Yer: İstasyon GaziantepTarih: 28-29-30 Kasım 2025Son Başvuru Tarihi: 9 Kasım 2025 PazarSorularınız için [email protected] adresine ulaşabilirsiniz.

6 Week Training Program by the Civil Society Academy Completed

As the Civil Society Academy, we continue our work addressing the topics, problems, and needs of civil society. Within the scope of our Capacity Building Trainings, this time we focused on strengthening the digital media skills of NGOs.The 6-week training program, which we organized from April 15 to May 27 to support civil society organizations in increasing their visibility on digital media, has been successfully completed. During the training sessions conducted by expert instructors, topics such as strategic communication, content creation, social media management, the use of artificial intelligence tools, and digital campaign planning were covered.28 participants from 23 different institutions gained both theoretical knowledge and developed their skills through practical exercises to establish a more effective presence in the digital world.