Logo

Kurumsal Gelişim Eğitim Programı--2018 Güz

Kategori: Eğitim Tarih: 18 Ekim 2018

Etkinlik Detayları

Özet

Kurumsal Yönetim Akademisi bu program ile sivil toplum kuruluşlarının kurumsal kapasitelerinin artması ve bu alanda çalışanların bireysel yetkinliklerinin gelişmesine katkı sağlamayı hedeflenmektedir. KGEP güz, bahar ve bir kez de yurtdışında olmak üzere 3 kez tertip edilmektedir. Eğitimler STK’larda yönetim pozisyonlarında görev alan kişilere yöneliktir. Program bütüncül ve sistematik bakış kazandırmayı amaçladığı için katılımcıların tüm programa katılımları gerekmektedir ve programı tamamlayan kişiler “katılım sertifikası” almaya hak kazanmaktadır.

Programın genel amaçları şu şekildedir:

  • STK’ların kurum olarak temel işlevleri hakkında bilimsel ve sistematik bilgi aktarmak,
  • STK’ların yönetim sistemleri hakkında bilgi paylaşmak,
  • STK’larda yönetim görevi olan çalışanların yönetim bilgi ve becerilerini artırmak,
  • STK yöneticilerini bir araya getirerek STK’larda uygulanan yönetim sistemleri ve yaklaşımları üzerine düşünmek ve tecrübe aktarımı sağlamak.

18 Ekim / Perşembe

09:45-10:00 Açılış

10.00-13.00 Kurumsal Yönetim ve Organizasyon-Prof.Dr. Nihat Erdoğmuş

13:00-14:00 Öğle Arası ve Yemek

14:00-17:00 Dijital İmkanlar-Nihat Kılıç

19 Ekim / Cuma

10.00-13.00 Gönüllü Yönetimi-Doç. Dr. Lütfi Arslan

13:00-14:30 Öğle Arası ve Yemek

14:30-17:30 Proje Yazma ve Yönetme- Dr. Ömer Özdinç

20 Ekim / Cumartesi

10.00-13.00 Medya İletişimi-Esra Yaman

13:00-14:00 Öğle Arası ve Yemek

14:00-17:00 Mali Kaynak Geliştirme ve Yönetme-Dr. İbrahim Taşdemir

17:00-17:30 Sertifika Töreni

İlgili İçerikler

III. Sivil Toplum Zirvesi Sonuç Raporu

“Öncü Sivil Toplum: Sivil Toplumda İnsan Yönetimi” temasıyla gerçekleştirilen III. Sivil Toplum Zirvesi, sivil toplum kuruluşlarında insan kaynağı yönetiminin değişen ihtiyaçlarını ve geleceğe yönelik dönüşümünü ele alan kapsamlı bir tartışma zemini sundu. Zirvede, gönüllü yönetimi, değer odaklı liderlik, dijitalleşme, stratejik planlama ve öğrenen organizasyonlar gibi başlıklar altında, sivil toplumun hem bireysel hem de kurumsal kapasitesini artırmaya yönelik yaklaşımlar tartışıldı. İnsan odaklı bir yönetim anlayışının, toplumsal etkiyi kalıcı ve sürdürülebilir kılmadaki önemi vurgulandı.Bu raporda neler bulacaksınız?• 2024 Sivil Toplum Ödülleri kapsamında ödül kazanan kişi ve kuruluşlar• Sivil toplumda insan yönetimi alanındaki güncel eğilimler ve çözüm önerileri• İlham verici proje hikayeleri: İnsan Yönetimi alanında gerçekleştirilen başarılı ve örnek projeler• PiT kişilik envanteri: STK’lar işe alım süreçlerinde nasıl daha etkili kullanılabilir?“Öncü Sivil Toplum: Sivil Toplumda İnsan Yönetimi” Sonuç Raporu, sivil toplum alanının karşılaştığı zorluklara karşı yenilikçi, kapsayıcı ve sürdürülebilir çözümler sunuyor. Rapor, sivil toplum profesyonelleri, sivil toplum yöneticileri ve insan yönetimi alanında çalışan profesyonellere yol gösterici öneriler içeriyor.

16 Ağustos 2025

Proje Yazma Atölyesi

Sivil Toplum Akademisi olarak sivil toplumun konuları, sorunları ve ihtiyaçlarını gözeten çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kapasite geliştirme eğitimleri kapsamında bu defa STK'ların ihtiyaç duyduğu konulardan biri olan "proje yazma" konusunu ele alıyoruz. Proje Koordinatörü Şeyma Karasu tarafından verilecek bu eğitimde, projenin ne olduğu, nasıl hazırlandığı, hibe sağlayan kurumlar, proje analiz ederek yazım dili ve yapıları, ele alınacaktır. Ayrıca katılımcılar, ekip çalışması simülasyonuyla pratik yaparak deneyim kazanacaklar.  Bu Eğitimde Neler Öğreneceksiniz?• Proje üretme süreçlerine ve hibe başvuru sistematiğine dair temel bilgi kazanma• Fikir geliştirme, bu fikri projeye dönüştürme ve proje yazım diline hâkim olma becerisi kazanma• Ekip içinde iletişim kurma, görev paylaşma ve sorumluluk alma deneyimi yaşama• Kendi proje fikrini yazıya dökme, sunma ve savunma pratiği yapma Eğitime Kimler Katılabilir?• Sivil toplum çalışanları • Sivil toplum gönüllüleri• STK’ların proje birim çalışanları  *Kontenjan sınırlıdır!*Eğitim yüz yüze gerçekleştirilecektir. *Son Başvuru Tarihi: 08.08.2025 Cuma Sorularınız için [email protected] adresine ulaşabilirsiniz. Kayıt olmak için formu doldurunuz. 

Akademik Gelişim Seminerleri 4| Yönetim Araştırmalarında Bağlam

Kurumsal Yönetim Akademisi tarafından düzenlenen, lisansüstü düzeydeki öğrencilerin akademik gelişimlerine katkı sağlamayı amaçlayan akademik gelişim seminerlerinin dördüncüsü, Doç. Dr. Erkan Erdemir ile “Yönetim Araştırmalarında Bağlam” başlığı altında, 20 Şubat Salı günü gerçekleştirilmiştir.“Neden bağlamı konuşmalıyız?” sorusu ile başlayan seminer, örgüt kuramlarının evrenselliği sorunu, evrensellik ve yerellik tartışması üzerinden devam etti. Merkez-çevre ilişkisinin ele alındığı seminerde, entelektüel emperyalizmin aşamaları ve sonuçları incelendi. Akademik bağımlılıktan kurtularak bağlama özgü çalışmaların öneminin vurgulandığı seminerde, ülkelerde yapılan bağlama özgü çalışma örneklerine de yer verildi.Etkinlik Erkan Erdemir'e katkılarından ötürü plaket verilmesiyle son buldu.