Logo

İLKE Gündem Konuşmaları 10: Eğitime Katılım Bağlamında Okul Aile Birlikleri

Kategori: Yuvarlak Masa Tarih: 29 Mart 2019

Etkinlik Detayları

Özet

“Eğitime Katılım Bağlamında Okul Aile Birliklerinin Yeri” 29 Mart 2019 saat 18.00’de İLKE Derneği’nde müzakere edilecek.


İLKE İlim Kültür Eğitim Derneği, çeşitli alanlarda Türkiye ve dünya meselelerine dair bütünlüklü, odaklı, uygulanabilir politika önerileri içeren yayın serisine Geleceğin Türkiyesi Projesi kapsamında hazırladığı Politika Notları ile devam ediyor. Bu bağlamda yayınlanan politika notlarının ilki Rıza Akkaya tarafından hazırlanan "Eğitime Katılım Bağlamında Okul Aile Birliklerinin Yeri" oldu.


Politika Notu’nda okul aile birliklerinin mevcut durumu ele alınıp, toplumla ilişki kurmada ve öğrencinin başarısında okul ile ailenin işbirliği içerisinde çalışmasının önemine değiniliyor. Okul aile birliklerinin iletişim, sosyal içerik, eğitim ve ekonomi gibi alanlarda önemli görevlerinin olduğu vurgulanan çalışmada, okul aile birliklerine etkin bir çalışma ortaya koyabilmelerine yönelik öneriler sunuluyor.


29 Mart 2019 Cuma günü 18:00'de İLKE Teras Salonu'nda düzenlenecek Gündem Konuşmaları etkinliğinde Okul Aile Birliği, politika notunun yazarı Rıza Akkaya ve alanın uzmanlarının katılımıyla müzakere edilecek. Okul Aile Birliğinin her yönüyle ele alınacağı toplantıya sizi de bekleriz.


Etkinlik Videosu