İLKE e-BÜLTEN | KASIM 2022

Türkiye'nin Gönüllü Gücü Projesi Kapanış Programı ve Belgesel Gösterimiyle Tamamlandı


İLKE Sivil Toplum Akademisi tarafından yürütülen, sivil toplum geleneğine yaslanan ve bugünün dinamikleriyle hareket alanını belirleyen kişi ve kurumların öykülerinin gün yüzüne çıkarıldığı Türkiye’nin Gönüllü Gücü Projesi Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen kapanış programı ve belgesel gösterimiyle sona erdi.


Öğretmen Atölyesinde

“Masal Anlatıcılığı Atölyesi” Gerçekleştirildi

11. Türkiye Lisansüstü Çalışmalar Kongresi


Mardin'de Düzenlendi

7. Türkiye İş Ahlakı Zirvesi


Yeşil Ekonomi ve Çevre Ahlakı Temasıyla Gerçekleşti!

İLKE'DEN HABERLER

Bangladeş Cemaat-i İslami'den İLKE Vakfı'na Ziyaret

Bangladeş Cemaat-i İslami Başkan Yardımcısı İhsan Mahbub ve heyetini İLKE Vakfı'nda ağırladık. Cemaati İslami'nin Bangladeş'teki faaliyetleri hakkında görüşüp karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk.

İLKE Heyeti İş Birliği Fırsatları için Fransa’da!

İLKE Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Lütfi Sunar ve Toplumsal Düşünce ve Araştırmalar Merkezi (TODAM) Kıdemli Araştırmacısı Dr. Elyesa Koytak, Fransa’da bulunan çeşitli araştırma merkezleri ve düşünce kuruluşlarını ziyaret ederek olası işbirliği imkânlarını değerlendirdi.

İLKE Vakfı MÜSİAD EXPO FUARI'na katıldı!

İLKE İlim Kültür Eğitim Vakfı, MÜSİAD'ın düzenlediği MÜSİAD EXPO 2022 Fuarı'na katıldı. MÜSİAD EXPO Fuarı, 2- 5 Kasım 2022 tarihinde TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

İKAM'DAN HABERLER

İKAM Araştırma Raporlarının 27.'si Yayımlandı!

İKAM araştırma raporlarının 27.‘si İslami Sosyal Finans Serisinin ise 7.'si olan, "Tarımsal Üretimin Zekâtı ve Türkiye’nin Öşür Potansiyeli: Fındık Tarımı Örneği" başlıklı rapor yayımlandı

"İslami Finansın Politik Ekonomisi: Körfez Ülkeleri Uygulaması" Kitabı Yayımlandı.

Erhan Ekkaş'ın edirtörlüğünü üstelendiği körfez ülkeleri ve İslami finans sektörüne yönelik teori ve uygulamaları içeren "İslami Finansın Politik Ekonomisi: Körfez Ülkeleri Uygulaması" adlı kitap okuyucuları ile buluştu.

TODAM'DAN HABERLER

“Türkiye’de Çocuk İşçiliği: Mevcut Durum ve Öneriler” Politika Notu Yayımlandı

Bu çalışma Türkiye’deki çocuk işçiliği nedenleri irdelemekte, mevcut durumu veriler ışığında tartışmakta ve sorunun çözümüne dair öneriler sunmaktadır.

Sosyal Veri Güncellendi

Sosyal Veri, Türkiye’nin toplumsal meseleleriyle ilgili zengin veri setlerini kullanıcıların istifadesine sunmaya devam ediyor. Site güncellenerek yeni analiz yazıları ve grafikler eklendi.

Müslüman Dünyadan Fikri Birikimler Bülteni’nin 21. Sayısı Yayımlandı

Müslüman toplumların gündemlerine dair analiz, söyleşi ve kitap değerlendirmelerinin yer aldığı Müslüman Dünyadan Fikrî Birikimler Bülteni’nin 21. sayısı yayımlandı.

STA'DAN HABERLER

Kapasite Geliştirme Eğitimleri Devam Ediyor

Kapasite Geliştirme Eğitimlerinde "Sosyal Girişimcilik" konusu Prof. Dr. Ömer Torlak tarafından ele alındı.


Türkiye'nin Gönüllü Gücü Projesi Kapsamında Hazırlanan Belgesel İzleyicilerle Buluştu!

Belgesel, Türkiye'nin Gönüllü Gücü projesi kapsamında hazırlanmıştır. Belgeselde, 30 gönüllüyle görüşülmüş ve Türkiye’deki farklı gönüllülük biçimleri ortaya konmuştur.

EPAM'DAN HABERLER

İstanbul Eğitim Konferansı Sonuç Raporu Yayımlandı

1 Ekim 2022 tarihinde "Kitlesel Eğitimde Rota Arayışı" teması ile gerçekleştirilen II. İstanbul Konferansı'nın çıktılarından yola çıkarak hazırlanan sonuç raporu yayımlandı.

EPAM’dan Türkiye Maarif Vakfı’na Ziyaret!

EPAM direktörü Selim Tiryakiol ve araştırmacıları 9 Kasım 2022 tarihinde Türkiye Maarif Vakfı Okul Öncesi Birimine ziyarette bulundu. EPAM faaliyetleri, yayınları ve yürütülen projeler hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

"Açıköğretim Lisesi'ne Göç" Politika Notu Yayımlandı

Uğur Özalp'in Açık Öğretim Lisesi'ne göçün sebeplerini, sonuçlarını ve bu göçü önlemek için uygulanabilecek önerilerini sunduğu Politika Notu 47 yayımlandı.

İLKE ANALİZ'DEN HABERLER

YTB Başkanı Abdullah Eren ile Söyleşi

Abdullah Eren faaliyet yürüttükleri coğrafyanın sınırlarını çizerken “siz neredeyseniz, biz oradayız” şiarıyla çalıştıklarını ifade etti.

Erkek Çocuklar Eğitimde Neden Geri Kalıyor?

Brookings Enstitüsü kıdemli araştırmacısı Richard V. Reeves'in The Spectator da yayınlanan "Why Boys Fall Behind" başlıklı yazısı İLKE Analiz okurları için tercüme edildi.

Burada Ama Değil: Türkiye’de Yaşayan Göçmen Sanatçılar

Osman Ülker Sanatın Göçü Projesindeki tecrübelerinden istifa ederekTürkiye'deki göçmen sanatçıların durumunu sosyolojik açıdan ele aldı.

İLEM'DEN HABERLER

Bedenin Anlamı ve Sınırları 2. Basım Çıktı!

Senanur Avcı ve Nuriye Kayar editörlüğünde hazırlanan "Bedenin Anlamı ve Sınırları" kitabımız 2. baskısıyla raflarda!

İLEM’den Pakistan’a Kurumsal Ziyaretler

İlmi Etüdler Derneği (İLEM) heyeti 15-18 Ekim 2022 tarihlerinde Pakistan’da resmi ve sivil akademik kurumlara bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Çalışma Merkezleri Yeni Faaliyet Dönemini Başlattı!

Çalışma Merkezleri 10 farklı okuma grubu ve ders ile yeni faaliyet dönemini açtı!


YEKDER'DEN HABERLER

Marifet Okulu Eğitimler ve Etkinliklerle Devam Etti


Öğrencilerin akademik başarısının yanında sosyal başarılarının da ön plan çıktığı Marifet Okulu programız; bilim, sanat, kültür, spor ve toplum hizmeti gibi birçok etkinlikleriyle devam ediyor.



Farklı Konu ve Konuklarla Çevrimiçi Seminerler Gerçekleştirildi

İki haftada bir Çarşamba günleri "Bizim Meselelerimize" dair alanında uzman isimlerle farklı konulara değinerek gerçekleştirilen Çevrimiçi Seminerler tüm hızıyla sürüyor. Bu ay Erol Erdoğan ile “Akran İlişkileri”, Büşra T. Kazan ile “Daha Kolay Öğrenme ve Akılda Tutma Teknikleri” ve Necdet Subaşı ile “Gizli Müfredat” konuları ele alındı.

Okur Severlerin Buluştuğu Program “Tematik Okuma Grupları”

YEKDER Yetişkin Eğitimleri Komisyonu bünyesinde yürütülen ve “Psikoloji”, “Çocuk Psikolojisi”, “Okur Buluşmaları”, “Tefsir”, “Hatırat”, “Kur’an Rehberliğinde Şekil Alan Hayatlar”, “Sezai Karakoç”, “Çocuk Merkezli Animasyonlar” ve “Çocuk Edebiyatı” temaları ile on beş günde bir çevrimiçi/yüz yüze tahlillerine devam eden Tematik Okuma Grupları, 5 haftayı geride bıraktı.

ÜYE KURULUŞLARIMIZ

ARAŞTIRMA MERKEZLERİMİZ