Logo

STK'larda Kapasite Geliştirme Çalıştayı 2

Kategori: Çalıştay Tarih: 28 Nisan 2018

Etkinlik Detayları

Özet

STK’larda Kapasite Geliştirme Çalıştayı, STK’larda stratejik yönetim konusunda farkındalık oluşturma ve STK’ların strateji geliştirme kapasitelerinin artırılmasına katkı sağlamayı amaçlamaktadır. Çalıştayın 2018 yılı teması “STK’larda Strateji Geliştirme: İmkan ve Kabiliyetler” olarak belirlenmiştir.

Çalıştayda aşağıdaki konular ele alınacaktır:

STK’larda yeni bir fikriyat oluşturma ihtiyacı
STK’ların kendilerini yeniden konumlandırma ihtiyacı
STK’ların içinde bulundukları faaliyet çevresini anlaması ve analiz etmesi
Çevresel faktörlerin STK’lara etkisini analiz
STK’ların mevcut imkan, kaynak ve kabiliyetleri
STK’ların kısıtları ve gelişime açık yönleri
STK’ların öncelikli strateji geliştirme alanları
STK’ların kapasitelerini geliştirmeye yönelik strateji önerileri

Çalıştay saat 10.00'da Kurumsal Yönetim Akademisi Başkanı Prof. Dr. Nihat Erdoğmuş'un karşılaması ile başlayacak ve 17:00'de değerlendirme ile bitecektir.
Programın detayına dokümandan erişilebilir.

Katılımın davet usulü olduğu çalıştaya katılımcılar sivil toplum kuruluşu yöneticileri ve sivil toplum alanı ile alakalı çalışmaları olan akademisyenlerdir.

İlgili İçerikler

STA 2021 Faaliyet Raporu

2021 Aralık ayı itibariyle ise Kurumsal Yönetim Akademisi yeni dönemde yenilenerek alana daha güçlü katkılar yapmak üzere Sivil Toplum Akademisi (STA) ismi ile faaliyetlerini devam ettirmeye başlamıştır.Bu şekilde hem STK’ların ihtiyaç duyduğu konularda eğitim desteği verilmiş hem de sivil toplum literatürüne önemli katkılarda bulunulmuştur.Bu kapsamda STA, geliştirdiği proje ve araştırmalar ile STK’ların kapasite, üretim ve iletişim kabiliyetlerine yönelik odak çalışmalar yapmaktadır.STK’lar için Uluslararası Rapor Yazma Eğitimi gerçekleştirildi. Sanatın Göçü Projesi ve etkinliklerle; sivil toplum kuruluşlarının kurumsal gelişim süreçlerini geliştirmek için Kurumsal Gelişim Eğitim Programı’nı düzenledi. Perspektif kazandırmayı, sivil diplomasi, katılım, diyalog ve iş birlikleri oluşturmada; Sivil Toplumun On Yılı (2010-2020) Alan İzleme Raporu Tanıtımı ve STK’larda Kurumsal Öz Değerlendirme Raporu yayımlandı. 

19 Kasım 2022

Kapasite Geliştirme Eğitimleri | Sosyal Girişimcilik Eğitimi

Sivil Toplum Akademisi,“Sosyal Girişimcilik Eğitimi” düzenliyor.İLKE Sivil Toplum Akademisi, Kapasite Geliştirme Eğitimleri kapsamında “Sosyal Girişimcilik Eğitimi” düzenliyor.İLKE Sivil Toplum Akademisi olarak sivil toplum kuruluşlarının ihtiyaçları ve yönelimleri doğrultusunda  özel eğitim ve atölyeler düzenlenliyoruz. Türkiye'de eğitimden sağlığa, insan haklarından çevre ve hayvan haklarına kadar bir çok alanda çalışmalarını sürdüren sivil toplum kuruluşları için Kapasite Geliştirme Eğitimleri'nde bu defa "Sosyal Girişimcilik" konusunu ele alacağız.- “Girişimcilik ile gönüllülük arasında bir ilişkiden bahsedilebilir mi?”- “Gönüllü aynı zamanda bir girişimci midir?”- “Kar amacı gütmeyen bir girişimcilik örneğinden söz edilebilir mi?”Bu ve benzeri sorular etrafında hem bu sorulara cevap aranacak  hem de aşağıdaki başlıklar çerçevesinde sosyal girişimcilik konusunu irdelenmeye çalışılacaktır:- Sosyal girişimcilik nedir?- Herkes sosyal girişimci olabilir mi?- Sosyal girişimci ve gönüllülük ilişkisi- Sosyal girişimcilik hikayeleri19 Kasım 2022 Cumartesi günü 10.00 – 13.00 saatleri arasında İLKE Vakfı’nda düzenlenecek programa katılım için aşağıdaki butona tıklayarak formu doldurabilirsinizKayıt formunu doldurmak için tıklayınProf. Dr. Ömer Torlak Kimdir?Prof. Dr. Ömer Torlak 1961 İstanbul doğumlu. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden 1982 yalında mezun oldu. 1984 yılında yüksek lisans ve 1991 yılında doktora derecelerini pazarlama alanında İstanbul Üniversitesi’nden aldı. 1996 yılına kadar özel sektörde çalıştı. 1996 yılından itibaren Kırıkkale, Eskişehir Osmangazi ve Çankırı Karatekin Üniversitelerinde görev yaptı. KTO Karatay Üniversitesi’nde rektörlük ve Rekabet Kurumunda başkanlık görevlerinde bulundu. TÜBİTAK Bilim Kurulu üyeliği de yapan Torlak, pazarlama ahlakı, pazarlama tarihi, tüketim kültürü, tüketici davranışları ve pazarlama araştırmaları alanlarında çalışmalarını sürdürmekte ve halen İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde çalışmakta. Evli ve üç evlat sahibi.

STK'larda Kapasite Geliştirme Çalıştayı 2 | STK'larda Strateji Geliştirme: İmkan ve Kabiliyetler

28 Nisan 2018Kurumsal Yönetim Akademisi tarafından her sene bir kez düzenlenen çalıştay, bu sene STK'larda Kapasite Geliştirme: İmkan ve Kabiliyetler konusunda gerçekleşti. STK’larda stratejik yönetim konusunda farkındalık oluşturma ve STK’ların strateji geliştirme kapasitelerinin artırılmasına katkı sağlama amacıyla düzenlenen çalıştaya birbirinden değerli akademisyen ve STK yöneticileri hem konuşmacı hem de dinleyici olarak katıldı.KYA Başkanı Prof. Dr. Nihat Erdoğmuş'un karşılama konuşması ile başlayan çalıştay Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Barca'nın "STK'larda Stratejik Düşünme" konulu gerçekleştirdiği selamlama konuşması ile devam etti.Daha sonra toplamda 4 oturum olarak tasarlanan çalıştayın "STK'larda Yeni Bir Fikriyat Oluşturma İhtiyacı" konulu birinci oturuma geçildi. Prof.Dr. Ömer Torlak'ın oturum başkanlığını yaptığı İLKE Mütvelli Heyeti Başkanı Davut Şanveri'in ve Anadolu Platformu Başkanı Turgay Aldemir'in konuşmacı olarak katıldığı oturumda makro ve mikro değişmelere göre STK'ların gelecek vizyonunun nasıl şekilleneceği üzerinde duruldu.Kısa bir aranın ardından "STK'ları Etkileyen Çevresel Faktörler" konulu ikinci oturum başladı. Doç.Dr. Alev Erkilet'in oturum başkanlığını yaptığı Prof.Dr. Haluk Alkan, Doç. Dr. Yunus Kaya ve Dr. Öğr. Üyesi Eyüp Sabri Kala'nın konuşmacı olarak katıldığı oturumda genel olarak STK'ların devlet ile olan ilişkileri, Türkiye'nin toplumsal yapısındaki değişmeler ve bu değişmelerin sivil toplum hayatını nasıl etkileyeceği ve sivil toplum alanı ilgilendiren hukuki düzenlemelere değinildi.Öle yemeğinin ardından "STK'larda Beşeri ve Mali Kaynakların Geliştirilmesi" konusuyla üçüncü oturum başladı. Oturumun başkanlığı Doç. Dr. Nihat Alayoğlu tarafından yapılırken oturuma Kemal Öztürk, Doç Dr. Lütfi Arslan ve Mehmet Koca konuşmacı olarak katıldılar. Genel olarak STK'ların, iletişim imkanlarını ne derecede etkin kullandığı, insan kaynağının doğru yönetimi ve kaynak geliştirme konuları üzerinde duruldu.STK'larda Kayıt Tutma, Entegrasyon, Raporlama ve Denetleme başlığında son oturum başladı. Haluk Dortluoğlu'nun başkanlığını yaptığı oturumda, Mustafa Tutkun ve Doç.Dr. Davut Pehlivanlı konuşmacı olarak katıldı. STK'larda kayıt tutma ve denetlemenin önemi üzerinde duruldu.Katılımcıların sivil toplum alanında çalışmaları olan akademisyenler ve STK'larda yönetici olarak çalışanlardan oluşan çalıştay gayet verimli geçerken dinleyeciler tarafından gelen derinlikli sorular da çalıştaya ayrı bir kalite kattı.Çalıştayın son kısmında KYA Başkanı oturumda tüm gündeme gelen meseleleri bir rapor haline getirileceği ve raporun akabinde mikro çalışmaların yapılacağı konusunda katılımcılara söz verdi.Çalıştay aile fotoğrafı çekimi ile sona erdi.