Logo

2023 İhtisas Eğitimi

Kategori: Eğitim Tarih: 13 Şubat 2023

Konuşmacılar

Etkinlik Detayları

Özet

İKAM 2023 İhtisas Eğitimi Ders Kayıtları Başladı!

İKAM bünyesinde İslam iktisadı alanındaki çalışmaları genişleterek, daha çok sayıda nitelikli insanın ilgisini çekmek ve yeni araştırmacıları yetiştirmek üzere çeşitli dönemlik dersler yapılmakta ve okuma grupları oluşturulmaktadır. İKAM İhtisas Programı kapsamında dönemlik olarak ilan edilecek bu gruplarda, önceden belirlenmiş okuma listeleri okunmakta ve tartışılmaktadır. Bu dersler ve okuma gruplarına katılanların alana yönelik ilgi ve becerilerinin geliştirilmesi ve böylece daha nitelikli bir insan kaynağının oluşturulmasının ilk halkasının hayata geçirilmesi hedeflenmektedir.
 

Bu bağlamda oluşturulan 2023 İKAM İhtisas Eğitimi ders kayıtları başladı. 

  • 2023 İhtisas Eğitimi Dersleri:


İslam Kalkınma Ekonomisi / Dr. Mustafa Afşin SANCAR

 

İslami Fintek / Melih TURAN

 

Teori, Kavram ve Metodoloji / Öğr. Gör. Yücel KAMAR

 

  • Son Başvuru Tarihi: 24 Şubat 2023
  • Program Başlangıç Tarihi: 27 Şubat 2023

(Derslerin işleneceği tarih ve saatler hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için aşağıda yer alan ders tablosundaki bağlantılara tıklayabilirsiniz)

  • Program Başvuru ve Devam Şartları:

- İslami İlimler, İlahiyat, İktisadi ve İdari Bilimler, Siyasal Bilgiler veya İşletme Fakülteleri ve türevlerinden lisans/lisansüstü mezunu olmak ya da öğrenimine devam ediyor olmak.

- Dersleri düzenli takip etmek.

- Haftalık okumaları düzenli ve zamanında yapmak.

*İKAM İhtisas Derslerinde %75 devam şartı aranmaktadır. Dersler 4 hafta sürecektir.

 

  • Sıkça Sorulan Sorular
     

1- İKAM'a ilk kez başvuru yapıyorum, bu kabulümü etkiler mi?

Hayır, etkilemez.

2- Programlar nasıl işleniyor?

Yüz yüze şekilde işlenecektir.

3- Başvurular nasıl gerçekleşiyor?

Başvurular, yalnızca https://ikam.org.tr/2023-ihtisas-egitimi adresinden yapılmaktadır.

4- Programa herkes başvurabilir mi?

Lisansüstü eğitimine devam eden ve başvuru formunda bulunan şartları taşıyan kimseler programa başvurabilirler.

5- Başvuru sonrası değerlendirme süreci nasıl işliyor?

Başvurduğunuz dersin şartlarına göre ön değerlendirme yapıldıktan sonra başvuru yaptığınız programa kabul edilip edilmediğiniz son başvuru tarihinden sonra ve dersler başlamadan bildirilecektir.

6- Başvuru sonucunu nasıl öğrenirim?

Başvuru sonuçları e posta aracılığıyla bildirilecektir.

7- Başvurum ne zaman geçersiz kabul edilir?

Gerekli bilgilerin eksik ve yanlış girilmesi; programı tercih gerekçesi ve çalışmalarına dair bilgilerin girilmemesi başvurunuzu geçersiz kılar. Başvuru formunda bulunan şartları taşımadığı tespit edilenler, programa kabul edilmezler.

8- Programlara katılım ücretli midir?

Programlarımızda herhangi bir ücret talep edilmez.

9- Tüm derslere katılabilir miyim?

Her dersin günü farklı olduğu için tüm derslere katılabilirsiniz.
 

10- Program sonunda katılım belgesi ya da sertifika verilmekte midir?

Program sonunda %75 devam şartını sağlayan katılımcılara katılım belgesi takdim edilmektedir.


Not: Dersler hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için sayfanın sonunda yer alan ders programını inceleyebilirsiniz

İlgili İçerikler

Kamu Maliyesi

Bu rapor, Türkiye’de kamu maliyesine ilişkin güncel sorun alanlarını ve yapısal dinamikleri beş temel başlık çerçevesinde ele alarak politika yapıcılara yönelik bütüncül öneriler sunmaktadır. Özellikle kamu gelirleri, harcama politikaları ve borçlanma stratejileri gibi temel alanlara odaklanan rapor, maliye politikalarının ekonomik sistem içindeki etkilerini görünür kılarken, Türkiye’nin kamu maliyesindeki yapısal dönüşümlerini de analiz etmektedir. Yapılan analizler, maliye politikasının yalnızca gelir ve harcama dengesine indirgenemeyeceği ve daha kompleks bir araç setine sahip olduğunu göstermektedir. Kamuda tasarruf politikalarının, kamuoyunda sürekli gündemde olan bir konu olmasına rağmen yapısal dönüşüm yaratmaktan uzak olması çözümcül ve kapsayıcı politikaları gerektirmektedir.Raporda, tasarruf politikalarının gerçeğe daha yakın ve daha kurumsal hale getirilmesi, tasarruf tedbirlerinde şeffaflığın ve netleştirilmiş bir etki alanının sağlanması, dijitalleşme süreçlerinin hızlandırılması, stratejik planlı kamu destekleri ile bütçe yükünün hafifletilmesi ve kamu kaynaklarının öncelikli alanlara yönlendirilmesi gibi kritik politika önerileri sunulmaktadır. İKAM, bu kapsamlı ve stratejik rapor aracılığıyla, Türkiye’nin kamu maliyesini hem bilimsel hem de toplumsal sonuçları açısından değerlendirerek paydaşların dikkatine sunmaktadır.

26 Haziran 2025

İKAM Kamu Maliyesi Raporu Sunumu

İslam İktisadı Araştırma Merkezi (İKAM) tarafından hazırlanan Kamu Maliyesi Raporu, 26 Haziran Perşembe günü Ankara’da kamuoyuyla buluşuyor. Bu yıl “Kamu Maliyesi” temasını ele alan İKAM raporu, Türkiye’nin kamu gelirleri, harcama politikaları ve borçlanma stratejileri gibi temel alanlara odaklanıyor. Rapor, sadece mevcut durumu analiz etmekle kalmıyor, aynı zamanda maliye politikalarının ekonomik sistem üzerindeki etkilerini ve yapısal dönüşüm ihtiyaçlarını da kapsamlı biçimde ele alıyor. İKAM, bu stratejik raporla kamu maliyesine dair bilimsel ve toplumsal değerlendirmeleri bir araya getiriyor ve politika yapıcılar ile ilgili tüm paydaşlara güçlü bir analiz sunuyor. Tarih: 26 Haziran 2025, PerşembeSaat: 14.00Yer: Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, Rektörlük Binası  Kayıt olmak için formu doldurunuz.  

Kamu Maliyesi Rapor Sunumu Gerçekleşti!

Doç. Dr. Ömer Faruk Tekdoğan editörlüğünde hazırlanan rapor, kamu gelirleri, harcama politikaları ve borçlanma stratejileri gibi kritik alanlarda kapsamlı bir değerlendirme sunarak, hem niceliksel hem de niteliksel analizlerle Türkiye'nin kamu maliyesine dair güncel sorunlarını ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileriyle geleceğe yönelik politika seçeneklerine ışık tutmaktadır.Rapor kapsamında ele alınan başlıca konular:- Kamuda yapısal tasarruf sınırlılıkları- Maliye politikalarının fiyat istikrarına etkisi- Vergi sistemindeki dönüşüm ihtiyacı- Kamu harcamalarının OECD ülkeleriyle karşılaştırmalı analizi- Kamu borç stokunun sürdürülebilirliği ve yönetimi26 Haziran’da Ankara’da düzenlenen lansman programında rapor, Doç. Dr. Ömer Faruk Tekdoğan, Dr. Bekir Eren ve Emrullah Aydın'ın sunumları, akademi, kamu ve sivil toplum temsilcilerinin katılımıyla kamuoyuna sunuldu.İKAM, bu kapsamlı ve stratejik rapor aracılığıyla, Türkiye’nin kamu maliyesini hem bilimsel hem de toplumsal etkileriyle değerlendirmekte; politika yapıcılar, uygulayıcılar ve araştırmacılar için yol gösterici bir kaynak sunmaktadır.Raporu incelemek için tıklayınız. Program kaydına İLKE Vakfı Youtube kanalından erişebilirsiniz.